ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται αλλαγές στα ηλεκτρονικά τσιγάρα - Τι θα απαγορευτεί

Η απόφαση του Υπ. Συμβουλίου

ΚΥΠΕ

Την έγκριση τροποποιητικών κανονισμών, που περιλαμβάνουν στις απαγορεύσεις και στις προειδοποιητικές σημάνσεις και θερμαινόμενα προϊόντα καπνίσματος με αρωματικές ουσίες, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο, εναρμονίζοντας έτσι την εθνική νομοθεσία με τις ευρωπαϊκές οδηγίες, ανακοίνωσε η Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, η κ. Κανάρη εξήγησε ότι στην νομοθεσία για τον έλεγχο του καπνίσματος, που είχε θεσπιστεί το 2017, τα προϊόντα αυτά είχαν εξαιρεθεί και απαγορεύετο η διάθεση στην αγορά συμβατικών τσιγάρων και καπνού για στριφτά τσιγάρα τα οποία περιείχαν αρωματικές ουσίες στα συστατικά τους.

«Με αυτούς τους τροποποιητικούς κανονισμούς απαγορεύεται η διάθεση στην αγορά, πέραν των συμβατικών τσιγάρων και του καπνού για στριφτά τσιγάρα, και των θερμαινόμενων προϊόντων καπνού που περιέχουν αρωματικές ουσίες σε οποιοδήποτε από τα συστατικά τους», πρόσθεσε.

Η Υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμη ότι η τροποποίηση αφορά και στην σήμανση των προϊόντων, με τους νέους κανονισμούς να περιλαμβάνουν λεκτικές σημάνσεις, προειδοποιήσεις για το βλαβερό του καπνίσματος και τα θερμαινόμενα προϊόντα καπνού.

Τέλος η κ. Κανάρη διευκρίνισε ότι η τροποποίηση δεν αφορά τα προϊόντα ατμίσματος (vape) που έχουν μέσα υγρό, αλλά μόνο αυτές τις κατηγορίες που αφορούν στην συσκευή θερμαινόμενων προϊόντων καπνού στην οποία τοποθετούνται τσιγάρα με αρωματικές ουσίες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση