ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Έρχονται αποφάσεις για τα ασφαλτικά

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται η γνωμάτευση για την μετακίνηση του Prometheas Asphalt ltd στο Μιτσερό

Της Μαρίας Ηρακλέους

Τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα την άλλη εβδομάδα αναμένεται η περιβαλλοντική γνωμάτευση σε σχέση με την μετακίνηση της μονάδας παραγωγής ασφάλτου στη βιομηχανική περιοχή Τσερίου, στο Μιτσερό, σύμφωνα με τον διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος Κώστα Χατζηπαναγιώτου. Υπενθυμίζεται ότι η Μελέτη Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον υποβλήθηκε στο Τμήμα Περιβάλλοντος τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την εταιρεία Prometheas Asphalt ltd, μια θετική γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος σημαίνει ότι προχωρούν και οι αιτήσεις για έκδοση της πολεοδομικής και οικοδομικής άδειας, θα υπογραφεί η συμφωνία για την ενοικίαση της γης και θα μπορεί να ξεκινήσει η μεταφορά του υφιστάμενου εργοστασίου. Ήδη όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες έχουν γίνει βελτιώσεις, ενώ οι μετρήσεις που έχουν γίνει στο υφιστάμενο εργοστάσιο έδειξαν ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικά θέματα με τις εκπομπές αέριων ρύπων.

Αν προκύπτουν άλλα θέματα θα φανεί από τους όρους της απόφασης της Περιβαλλοντικής Αρχής, αναφέρει η εταιρεία.

Όπως περιγράφεται η μονάδα θα έχει δυναμικότητα παραγωγής 150 χιλιάδων τόνων ασφαλτικού σκυροδέματος ετησίως και θα είναι τύπου παραγωγής ανά παρτίδες για την εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Μαρίας Ηρακλέους

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση