ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

ΕΣΚ για σεξουαλική παρενόχληση σε ΜΜΕ: Να λάμψει η αλήθεια το ταχύτερο

«Η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν»

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Κύπρου αναφορικά με την καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου για σεξουαλική παρενόχληση. Η ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο, ώστε «να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεων του». 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΣΚ

Η υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και αφορά καταγγελία νεαρής δημοσιογράφου εναντίον προϊσταμένου της επίσης δημοσιογράφου στον τηλεοπτικό σταθμό Sigma, πρέπει να διερευνηθεί τάχιστα και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης έτσι που όποιος ή όποιοι ενέχονται σε αυτήν να τιμωρηθούν αυστηρά και παραδειγματικά. Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου καλεί τη διεύθυνση του σταθμού αλλά και όλους τους συναδέλφους που εργάζονται εκεί, άντρες και γυναίκες, όπως συνδράμουν όσο πιο πολύ μπορούν στο έργο της Αστυνομίας, έτσι που να χυθεί άπλετο φως στην κατάπτυστη αυτή υπόθεση, να λάμψει η αλήθεια και να υποστεί ο ένοχος τις συνέπειες των πράξεων του. Παράλληλα, σημειώνουμε ότι η επαναπρόσληψη του συγκεκριμένου συναδέλφου έδωσε εσφαλμένα μηνύματα που πρέπει να ανασκευαστούν.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί τις διωκτικές Αρχές όπως καταβάλουν το άπαν των δυνάμεων τους για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης το ταχύτερο. Η συνάδελφος που υπέστη αυτή τη βδελυρή συμπεριφορά έχει την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων των μελών της ΕΣΚ, του συνόλου της δημοσιογραφικής κοινότητας.

Το Δ.Σ. της ΕΣΚ καλεί όλες και όλους τους δημοσιογράφους που υπέστησαν ανάλογη συμπεριφορά ή γνωρίζουν ανάλογα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και μπορούν να μαρτυρήσουν, όπως βρουν το θάρρος να τα καταγγείλουν στις αρμόδιες Αρχές, παρέχοντας τις απαιτούμενες πληροφορίες. Η Ένωση Συντακτών θα στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο κάθε συνάδελφο η οποία θα προβεί σε σχετική καταγγελία. Το όποιο απόστημα σεξουαλικών παρενοχλήσεων ανιχνεύεται και στο χώρο των ΜΜΕ, πρέπει, επιτέλους, να σπάσει.

Η οργάνωση και τα μέλη μας είναι στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΠΗΓΗ: Ανακοινώσεις

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση