ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ετοιμάζονται μέτρα από το Υπ. Μεταφορών για τις τετράτροχες

Το θέμα έχει απασχολήσει το Τμήμα και το Υπουργείο Μεταφορών και έχουν κάνει εκτεταμένη έρευνα για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες

Του Παύλου Νεοφύτου

Σειρά μέτρων, τα οποία προσανατολίζονται στην επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται από την κυκλοφορία τετράτροχων μοτοσυκλετών, ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών, ώστε να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή. Αυτό λέχθηκε στην Επιτροπή Μεταφορών της Βουλής που συνεδρίασε την Πέμπτη για το θέμα, στον απόηχο περιστατικών στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με τη διευθύντρια του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Ελένη Πίπη – Χατζηκώστα, το θέμα έχει απασχολήσει το Τμήμα και το Υπουργείο Μεταφορών και έχουν κάνει εκτεταμένη έρευνα για το τι συμβαίνει σε άλλες χώρες.

Ακολούθως η κα Πίπη ανάφερε τα εξής μέτρα, που σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, θα προωθηθούν και θα τύχουν δημόσιας διαβούλευσης:

-Βασική εκπαίδευση στον χρήστη της τετράτροχης πριν την παράδοσή της από εταιρεία ενοικιάσεως.

-Σε συνεργασία με την Αστυνομία να καθοριστούν ζώνες διακίνησης.

-Η αποστολή εγκυκλίου προς εταιρείες ενοικιάσεων τετράτροχων μοτοσυκλετών, για υποχρεωτική παροχή κράνους στον χρήστη. Όπως σημείωσε η κα Πίπη, αν και στην Κύπρο είναι υποχρεωτική η χρήση του κράνους, εισήρθε στην αντίληψη του Τμήματος για περιπτώσεις που δεν δόθηκαν κράνη, είτε λόγω έλλειψης είτε διότι οι εταιρείες τα παραχωρούν με επιπλέον χρέωση, με αποτέλεσμα ο πελάτης να είναι σκεπτικός στην ενοικίαση και κράνους.

- Η τοποθέτηση προστατευτικού εξοπλισμού, που μειώνει την ταχύτητα, όταν η τετράτροχη μοτοσυκλέτα στρίβει.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Παύλου Νεοφύτου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση