ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αδειάσει μερικώς η λίμνη Μεμί

Εφόσον κατέβει η στάθμη του νερού θα υπάρχει ορατότητα και θα είναι πιο εύκολο να ερευνηθούν κάποια σημεία, δήλωσε ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο να αδειάσει μερικώς η λίμνη στο Μεμί όπου αναζητείται η σορός της 6χρονης Σιέρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, σημειώνοντας πως εφόσον κατεβεί η στάθμη του νερού θα υπάρχει ορατότητα, και με τη χρήση βάρκας θα είναι πολύ πιο εύκολο να ερευνηθούν κάποια σημεία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην εφημερίδα "Ο Φιλελεύθερος" για το θέμα, ο κ. Τράγκολας είπε ακόμη πως στην Κόκκινη Λίμνη θα συνεχιστούν σήμερα οι καταδύσεις για την ανεύρεση της τρίτης βαλίτσας στην οποία ο καθ' ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος ανέφερε πως τοποθέτησε τη σορό ενός εκ των θυμάτων του.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Μιτσερό, ο κ. Τράγκολας ανέφερε πως μέχρι πριν λίγες ημέρες στην ανατολική πλευρά της λίμνης υπήρχε ένα ρυάκι από το οποίο έρεε νερό σε αυτήν. Αυτό έχει σταματήσει τώρα, οπότε είναι μια ευκαιρία να εξεύρουμε έναν τρόπο να αντλήσουμε κάποια μέτρα νερού «με απώτερο σκοπό να κατεβάσουμε λίγο τη στάθμη του νερού και να κάνουμε καλύτερο και πιο ενδελεχή έλεγχο εκεί όπου υπέδειξε ότι έριξε το πτώμα ο ύποπτος», είπε.

Στο σημείο αυτό υπάρχουν πολλοί θάμνοι, πολλές ρίζες, καλαμιώνες και έχει πολλά εμπόδια και η ορατότητα είναι περιορισμένη, εξήγησε, σημειώνοντας πως «όταν κατεβεί η στάθμη τουλάχιστον θα υπολογίσουμε ίσως την πορεία που ακολούθησε η σορός».

Ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είπε πως για να γίνει η άντληση θα πρέπει να εξασφαλιστούν όλες οι άδειες που απαιτούνται διότι θα γίνει διοχέτευση του νερού στο παρακείμενο ρυάκι.

Ανέφερε πως για το θέμα αυτό βρίσκονται σε συνεννόηση με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, με την Ελληνική Μεταλλευτική Εταιρεία (ΕΜΕ), η οποία είχε την κυριότητα του λατομείου πριν εγκαταλειφθεί, και με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Η άντληση μπορεί να γίνει από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μόνο ή και σε συνεργασία με την ΕΜΕ. Μπορεί επίσης να την κάνει η ΕΜΕ με δική μας παράκληση, σημείωσε, αναφέροντας πως θα χρειαστούν δυο - τρεις ημέρες προκειμένου το θέμα να αναλυθεί περαιτέρω και μπορεί να χρειαστεί και επί τόπου επίσκεψη.

Υπογράμμισε εξάλλου πως δεν υπάρχει θέμα αποξήρανσης της λίμνης στην οποία υπάρχουν δυο εκατομμύρια τόνοι νερού. Εάν ήταν να αφαιρέσουμε ολόκληρη την ποσότητα νερού θα έπρεπε να περιμένουμε 4-6 μήνες για να ξεράνει η λάσπη για να μπορέσουμε να κάνουμε έρευνες, σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την Κόκκινη Λίμνη είπε πως χρειάζονται αυτή τη στιγμή λίγο πέραν των δέκα ημερών για να δουν τι γίνεται. Αυτές οι ημέρες απαιτούνται για να ολοκληρώσουμε την έρευνα στη λίμνη με τους δύτες και με τη χρήση του σαρώθρου, σημείωσε.

Στη συνέχεια, είπε, θα υποβληθεί μια έκθεση στην ηγεσία της Αστυνομίας σε σχέση με τα αποτελέσματα των ερευνών. Η έκθεση αυτή αναμένεται στη συνέχεια να υποβληθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη λήψη αποφάσεων για το τι θα γίνει και για το εάν και πώς θα συνεχίσουν.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή των Ισραηλινών, ο κ. Τράγκολας είπε πως αυτή ολοκληρώθηκε και αυτοί έχουν αναχωρήσει από το νησί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Πόσο μακριά μπορούμε να πάμε με τον Μακρόν;

«Oυτε στην εποχη Βενιζελου,ηρθε καποια Μεγαλη Δυναμη να πολεμησει για παρτυ μας την Οθωμανικη ...»
Γιωργος Χ  |  22:05

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:16

#PoliticsBlog Η πόρτα του φρενοκομείου και η ορθάνοιχτη πόρτα του ΔΗΚΟ

«Η Ελλάδα έχει τα στρατιωτικά μέσα να αντιπαρατεθεί με την Τουρκία. Εμείς; Η μήπως θα στείλουν οι Γάλλοι ...»
Leon  |  11:15

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση