ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 21:25
 

Εξετάζουν τα αποτελέσματα ανάλυσης του σόναρ

Στη Λίμνη Μεμί μεταφέρθηκε το σόναρ για τον εντοπισμό της 6χρονης Sierra

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Συνεχίζονται την Πέμπτη το πρωί στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό οι έρευνες για εντοπισμό την τρίτης βαλίτσας εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, με τη συνδρομή δύτη και της ρομποτικής κάμερας.
 
Οι σημερινές έρευνες, οι οποίες ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίστηκαν μέχρι το απόγευμα, ολοκληρώθηκαν χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Σε κάποια στιγμή γύρω στο μεσημέρι, δύτης με τη βοήθεια απόχης ανέσυρε αντικείμενο, για το οποίο υπήρξε έντονη κινητικότητα και στην σκηνή κλήθηκαν πυροτεχνουργοί, ιατροδικαστές, το ΤΑΕ Λευκωσίας, το οποίο, ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για τρία σφουγγάρια γύρω από ένα ξύλο τυλιγμένα σε χαλάκι.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, το βράδυ της Τετάρτης, πραγματοποίηθηκε σύσκεψη μεταξύ του Διευθυντή της ιδιωτικής εταιρείας Brasal Marine Services CY, η οποία συνδράμει στις έρευνες, του Εντουάρντο Μπράνκο, του Ισπανού χειριστή του υπερσύγχρονου ηχοεντοπιστικού συστήματος σόναρ, Αλεχάντρο Παλμέιρο, και του Διευθυντή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μάρκο Τράγκολα.
 
Σκοπός της σύσκεψης αυτής ήταν για να δουν, πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα από την ανάλυση που έκανε το σόναρ στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτου, σε μια προσπάθεια για εντοπισμό της σορού της 6χρονης Sierra Granze, κόρης της δολοφονηθείσας Mary Rose, θύματος του καθ' ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκυ Μεταξά. Κατά την σύσκεψη, θα συζητήσουν με τον Ισπανό χειριστή του σόναρ και για κάποια σημεία εντός της Κόκκινης Λίμνης, τα οποία πιθανόν να ελεγχθούν την Πέμπτη και πιθανότητα και με τη βοήθεια του Τμήματος Χωρομετρίας, όπως έγινε και την Τετάρτη.  
 
Η ανάλυση των αποτελεσμάτων από τη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο θα συνεχιστεί και το πρωί της Πέμπτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, για να επιχειρηθεί στη Λίμνη «Μεμί», οποιαδήποτε κατάδυση, πρέπει να έχουν ένα πολύ δυνατό δείγμα, διότι για να βγουν τα τελικά αποτελέσματα από την έρευνα του σόναρ πρέπει να περάσουν πολλές ώρες.  
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Συντονιστικό Κέντρο έχει ακόμα στόχους να ελέγξει στην Κόκκινη Λίμνη. Επειδή η ρομποτική κάμερα έχει ακόμα προβλήματα με την ορατότητα, το Κέντρο Συντονισμού κατεβάζει δύτη, ο οποίος ελέγχει διάφορα σημεία, τα οποία έχουν σηματοδοτηθεί.
 
Την Τετάρτη ελέγχθηκαν γύρω στα οκτώ σημεία και την Πέμπτη θα ελεγχθεί και ένα σημείο στο οποίο μέσα από παλαιότερες φωτογραφίες φαίνεται να υπάρχει κάτι, το οποίο μπορεί να είναι κάτι σχετικό, καθώς και ένα ακόμα σημείο πιο δυτικά της Κόκκινης Λίμνης.
 
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως αυτές τις ημέρες το σόναρ δεν θα επανέλθει στην Κόκκινη Λίμνη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:28

Σε αφαίρεση του όρου 4.11, προχωρεί άμεσα ο ΟΧΣ

«Ωραία είδηση για τον όρο 4.11. Αλήθεια τι λέει αυτός ο όρος; »
Χ  |  19:27

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Ε! Πως να το κάνουμε; Είμαστε «δύσπιστοι» εμείς εδώ στην Κύπρο!! Παρ΄ όλο που τα Κόμματα μας ...»
YIANNOULIS  |  11:09

Ευρωβαρόμετρο: Δυσπιστούν έναντι των κομμάτων οι Κύπριοι

«Βλέποντας το debate της κακιάς ώρας που είδαμε προ ημερών, δεν βλέπω το λόγο γιατί να εμπιστευτώ τα ...»
ΑΚΑ  |  09:28

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X