ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξεύρεση «καταλληλότερης περιοχής» για Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων ζητά ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ

ΚΥΠΕ

Έκκληση στην Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Υπηρεσίες να επανεξετάσουν την απόφαση τους για μεταφορά του Κέντρου Ασυνόδευτων Ανηλίκων από την Περνέρα σε καταλληλότερη περιοχή, απευθύνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων (ΠΑΣΥΔΙΞΕ).

Σε γραπτή ανακοίνωση του Συνδέσμου αναφέρεται ότι «η μεταστέγαση αιτητών πολιτικού ασύλου σε συγκρότημα τουριστικών διαμερισμάτων στο κέντρο της τουριστικής περιοχής Περνέρας του Δήμου Παραλιμνίου, αποτελεί ορατό κίνδυνο σοβαρής υποβάθμισης με αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε μια καταπονημένη περιοχή που προσπαθεί να επανεύρει την ταυτότητα και την εμπορικότητα της».

Προστίθεται ότι «η λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου θα αλλοιώσει δραματικά τον χαρακτήρα της περιοχής, θα μειώσει την αξία των διακοπών σε όλα τα γειτονικά αδειούχα ξενοδοχεία και θα αποτελεί τροχοπέδη σε όσους είχαν πρόθεση να επιλέξουν την περιοχή Περνέρας για τις διακοπές αναψυχής ή τουριστικής επίσκεψης, σε κέντρα εστίασης ή παραλίες της».

Περαιτέρω, σημειώνεται στην ανακοίνωση «η ενδεχόμενη λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου θα αυξήσει το βαθμό ανελκυστικότητας της περιοχής που δοκιμάστηκε βάναυσα τα τελευταία χρόνια οδηγώντας στο κλείσιμο πολλές επιχειρήσεις. Ήδη τουριστικοί πράκτορες εκφράζουν τη δυσφορία τους και δεν αποκλείουν αποχώρηση από καταλύματα της περιοχής».

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ αναφέρει ακόμα στην ανακοίνωση του πως «έστω και την δωδεκάτη, καλείται η Κυβέρνηση και οι αρμόδιες Υπηρεσίες της όπως επανεξετάσουν την απόφαση τους και προστατεύσουν μια περιοχή με πέραν των τριών χιλιάδων τουριστικών και οικιστικών κλινών, μεταφέροντας το Κέντρο Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε καταλληλότερη περιοχή».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση