ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Εξήντα ένα άτομα έφτασαν με σκάφος από τα κατεχόμενα στο Παραλίμνι

Το 2020 η Αστυνομία σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο συνέλαβε συνολικά 27 άτομα διακινητές μεταναστών, το 2021 50, ενώ για το 2022 μέχρι τις 24 Αυγούστου, συνελήφθησαν 65 διακινητές, είπε ο κ. Ανδρέου

ΚΥΠΕ

Συνολικά 61 άτομα, άνδρες γυναίκες και παιδιά, παράτυποι μετανάστες, έφτασαν από τα κατεχόμενα με σκάφος στις ελεύθερες περιοχές και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χρήστος Ανδρέου, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «γύρω στις 05.45 σήμερα το πρωί εντοπίστηκε έξω από την περιοχή Αγίας Τριάδας στο Παραλίμνι, σκάφος το οποίο έφτασε από τις κατεχόμενες περιοχές. Στο σκάφος επέβαιναν 61 άτομα, 42 άνδρες, 8 γυναίκες και 11 παιδιά».

Πρόσθεσε ότι «στη περιοχή μετέβησαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους και γίνεται η διαδικασία καταγραφής τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, οι μετανάστες θα μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής Μεταναστών «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά. Γίνονται επίσης έρευνες από την Αστυνομία προκειμένου να εντοπιστούν οι διακινητές τους».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ανδρέου είπε ότι «το 2020 η Αστυνομία σε ολόκληρη την ελεύθερη Κύπρο συνέλαβε συνολικά 27 άτομα διακινητές μεταναστών, το 2021 50, ενώ για το 2022 μέχρι τις 24 Αυγούστου, συνελήφθησαν 65 διακινητές. Επίσης η Αστυνομία σε συνεργασία με άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες όπως το Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Ασύλου έχει διευθετήσει και έχουν απελαθεί μέχρι σήμερα για το 2022, συνολικά 4.019 μετανάστες».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «οι πλείστες απελάσεις έγιναν σε χώρες της Υποσαχάριας Αφρικής, τη Γεωργία και άλλες Ασιατικές χώρες όπως το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές».

«Στόχος των πλείστων μεταναστών που φτάνουν στην Κύπρο είναι να μεταβούν σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως Ιταλία Γαλλία και Βέλγιο» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου «το τελευταίο τριήμερο στην επαρχία Πάφου σε έξι διαφορετικές περιπτώσεις, ισάριθμα άτομα προσπάθησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ή με πραγματικά έγγραφα παρουσιαζόμενα ως άλλα πρόσωπα, σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης. Η Αστυνομία συνέλαβε τα έξι άτομα καθώς και ένα πρόσωπο που βοήθησε στην απόκτηση των πλαστών εγγράφων τα οποία οδηγήθηκαν ενώπιον Δικαστηρίου και έχουν προφυλακιστεί».

Σημείωσε ακόμα ότι «σήμερα και αύριο αναμένεται να καταχωρηθούν οι συγκεκριμένες υποθέσεις ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση