ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Πάει στο Προεδρικό παρά την δυσφορία του ο Άντρος

Η συνάντηση θα γίνει στο Προεδρικό την Παρασκευή η ώρα 08:30 με την παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκρινε σκόπιμο να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα οι καταγγελίες που έγιναν δημόσια.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των προσωπικών δεδομένων όλων των πολιτών, όπως βεβαίως και για την προστασία της επικοινωνίας των πολιτικών προσώπων, παρακολουθεί στενά την πορεία των ερευνών σχετικά με καταγγελίες που έχουν προβληθεί δημόσια.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έκρινε σκόπιμο να συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ κ. Άντρο Κυπριανού, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης και του Αρχηγού της Αστυνομίας, προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα οι καταγγελίες που έγιναν δημόσια.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 π.μ., στο Προεδρικό Μέγαρο.

Με την ευκαιρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναλαμβάνει την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούλησή του για να παταχθεί η οποιαδήποτε παραβίαση της σχετικής νομοθεσίας και να προστατευθεί η ιδιωτική ζωή και η εμπιστευτικότητα των επικοινωνιών. 

Άντρος Κυπριανού: «Παρά την δυσφορία μου θα πάω» 

Με ανακοίνωσή του ο γ.γ του ΑΚΕΛ κύριος Άντρος Κυπριανού γνωστοποιεί ότι θα πάει στην συνάντηση με τον Πρόεδρο την ερχόμενη Παρασκευή.

Συγκεκριμένα ο κύριος Κυπριανού αναφέρει, «Η ανταπόκριση μου στην πρόσκληση του Προέδρου σε συνάντηση για το θέμα του κατασκοπευτικού βαν έγινε σε μια προσπάθεια να συμβάλω στη διαλεύκανση ενός θέματος που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία. Δυστυχώς ακόμα και αυτό χρησιμοποιήθηκε για να ικανοποιηθούν επικοινωνιακές ανάγκες». 

Τέλος ο γ.γ του ΑΚΕΛ τονίζει ότι παρόλη τη δυσφορία του, θα πάει στη συνάντηση με τον κ. Αναστασιάδη την ερχόμενη Παρασκευή γιατί θεωρεί ότι αυτό το θέμα αγγίζει την ουσία της δημοκρατικής λειτουργίας της χώρας.

Οι έρευνες της αστυνομίας

Οι έρευνες και οι εξετάσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν ενώ από τα γραφεία του ΤΑΕ Αρχηγείου, περνούν άτομα από τα οποία λαμβάνονται καταθέσεις

Μέλη του ΤΑΕ Αρχηγείου και του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνεχίζουν τις έρευνες στα γραφεία της εταιρείας στην Λάρνακα ώστε να εντοπιστούν τυχόν νέα τεκμήρια. Σημειώνεται ότι το βαν κατασχέθηκε και βρίσκεται ακινητοποιημένο σε χώρο του ΤΑΕ Αρχηγείου, ώστε να πραγματοποιηθούν εξετάσεις.

Θυμίζουμε ότι την Δευτέρα (18/11) ο Αρχηγός της Αστυνομίας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την οπλοκατοχή υπαλλήλου της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένο το βαν, αναφέροντας ότι για την έκδοση σχετικής άδειας ακολουθήθηκαν όλες οι νενομισμένες διαδικασίες.

Ερωτηθείς για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το βαν, ο Αρχηγός απάντησε ότι όλα διερευνώνται και δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί, ώστε να μην αναφερθεί το οτιδήποτε, κάτι που στην συνέχεια θα χρειαστεί να διαψεύσει.

Πολιτική αντιπαράθεση

Με σημερινές του δηλώσεις ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ επανέρχεται για την υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν στην Λάρνακα, ιδιοκτησίας Ισραηλινού πρώην πράκτορα, αναφέροντας ότι η Κυβέρνηση με την χθεσινή της ανακοίνωση προσπαθεί να μετατοπίσει την ουσία του ζητήματος.

Ο κύριος Κυπριανού αναφερόμενος στην Κυβέρνηση είπε, «έχουν ξεπεράσει κάθε όριο» και πρόσθεσε «Γι’ αυτό θα πω το εξής. Πρώτα και κύρια σε ό,τι αφορά το θέμα της ίδρυσης της εταιρείας. Απαιτούμε να γίνει πλήρης διερεύνηση για το ποιες ήταν οι δραστηριότητες της εταιρίας από την πρώτη ημέρα ίδρυσης της, μέχρι την ημέρα που στην προεδρία της Δημοκρατίας ήταν ο Δημήτρης Χριστόφιας και να δοθεί στη δημοσιότητα το εύρημα το οποίο θα προκύψει από αυτή τη διερεύνηση. Απόλυτη διαφάνεια».

Στην συνέχεια ο γ.γ του ΑΚΕΛ είπε ότι πρέπει να δοθούν στην δημοσιότητα στοιχεία για τις μετέπειτα δραστηριότητες της συγκεκριμένης εταιρείας αλλά και την μετεξέλιξης της ενώ έθεσε μια σειρά ερωτημάτων σχετικά με το κατασκοπευτικό βαν λέγοντας, «Πότε έχει έρθει στην Κύπρο το περιβόητο κατασκοπευτικό βαν; Με ποιες διαδικασίες; Με ποιες άδειες; Από ποιους και πώς έχει λειτουργήσει μέχρι σήμερα; Απαιτούμε πλήρη διαφάνεια σε όλα αυτά τα ζητήματα».

Αναφορά έγινε και στην νομοθεσία που βρίσκεται ενώπιον της Βουλής με τον κύριο Κυπριανού να αναφέρει ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να παραπληροφορήσει αφού η δράση της εταιρείας παρακολούθησης δεν έχει καμιά σχέση με την εν λόγω νομοθεσία. Είπε επίσης ότι το ΑΚΕΛ περιμένει συλλήψεις από την στιγμή που έχει λεχθεί ότι οι δραστηριότητες της εταιρείας είναι παράνομες.

Τέλος ο κύριος Κυπριανού έθεσε ξανά κάποια ερωτήματα προς την κυβέρνηση λέγοντας, «γράφτηκε σήμερα στον τύπο ότι ο συγκεκριμένος Ισραηλινός είχε υποβάλει αίτηση για άδεια οπλοφορίας, απορρίφθηκε από την αρμόδια αστυνομική επιτροπή σε δύο περιπτώσεις, και κατ’ εξαίρεση ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως ο κ. Ιωνάς Νικολάου ζήτησε από το Υπουργικό Συμβούλιο να του δοθεί άδεια. Να μας πει λοιπόν ο λαλίστατος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και κάτω από ποιες προϋποθέσεις, για ποιους λόγους ζήτησε ο κ. Ιωνάς Νικολάου να του παραχωρηθεί κατ’ εξαίρεση άδεια οπλοφορίας του συγκεκριμένου;» και πρόσθεσε «γράφτηκε και πάλι στον Τύπο ότι ο συγκεκριμένος και άλλα άτομα από τη συγκεκριμένη εταιρεία διατηρούν σχέσεις με πολιτικά κόμματα. Θέλουμε να ξέρουμε, τι είδους σχέσεις και με ποια πολιτικά κόμματα».

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση