ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φονικός σεισμός: Εντοπίστηκαν 12 από τους 14 Κύπριους που βρίσκονταν στην Τουρκία

Δυο τ/κ δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας, είπε ο ΓΔ του ΥΠΕΞ

ΚΥΠΕ

Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει εντοπίσει 12 από τους 14 Κύπριους που βρίσκονται εγγεγραμμένοι στην πλατφόρμα connect2cy - στην οποία μπορούν να εγγράφονται όσοι Κύπριοι ταξιδεύουν στο εξωτερικό - και οι οποίοι βρίσκονταν στην Τουρκία κατά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τη χώρα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών, Κορνήλιος Κορνηλίου. Πρόσθεσε πως όσοι εντοπίστηκαν είναι καλά στην υγεία τους, ενώ δυο Τ/κ δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ανέφερε πως επιπρόσθετα για ένα κοριτσάκι 14 χρονών "μας ενημέρωσε η Ε/κ μητέρα του πως βρίσκεται στην Τουρκία στη γιαγιά του. Καταφέραμε να την εντοπίσουμε, μιλήσαμε μαζί της και είναι ασφαλής και υγιής", πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το κοριτσάκι αυτό δεν ήταν εγγεγραμμένο στην πλατφόρμα connect2cy.

"Για όσους έχουμε εντοπίσει και για όσους γνωρίζουμε ότι βρίσκονται στην Τουρκία δεν έχουμε κάποια πληροφορία για θύματα ή για τραυματίες", επεσήμανε ο Γενικός Διευθυντής του ΥΠΕΞ.

Όπως είπε "στην πλατφόρμα connect2cy έχουμε εντοπίσει 14 Κύπριους που βρίσκονται στην Τουρκία. Πρόκειται για 2 Ελληνοκύπριους και 12 Τουρκοκύπριους. Το Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε μαζί τους ψες. Οι 12 απάντησαν και είναι ασφαλείς και χαίρουν άκρας υγείας. Δυο Τουρκοκύπριοι δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Κορνηλίου είπε πως το Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει λάβει κάποιο αίτημα για βοήθεια από τα άτομα που εντοπίστηκαν. "Εμείς είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε είτε στο θέμα της επιστροφής τους είτε άλλως πως αν το ζητήσουν", ανέφερε.

Ερωτηθείς για τους Τ/κ μαθητές και τους συνοδούς τους που αγνοούνται, ο κ. Κορνηλίου είπε πως "δεν ξέρουμε κάτι, δεν έχουμε ούτε ονόματα, ούτε διευθύνσεις κλπ. Ήταν μια δική τους αποστολή. Αυτά που γνωρίζουμε είναι από τα μέσα ενημέρωσης", κατέληξε.

Σύμφωνα εξάλλου με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, σε σχέση με πληροφορίες που φέρουν αριθμό Κυπρίων υπηκόων και συγκεκριμένα ομάδα Τουρκοκυπρίων μαθητών που διέμεναν σε ξενοδοχείο της πόλης Adiyaman που πλήγηκε από το σεισμό, το Υπουργείο Εξωτερικών προχώρησε σε ενημέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών της ΕΕ για προξενικά θέματα (Consular online).

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση