ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Φωτιά σε πολυκατοικία τα ξημερώματα - Βγήκαν στην ταράτσα οι ένοικοι

Από την πυρκαγιά τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές

ΚΥΠΕ

Πυρκαγιά σε τρία οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα στον ισόγειο χώρο στάθμευσης – πυλωτή τριώροφης πολυκατοικίας, στην κοινότητα Ξυλοφάγου, εκδηλώθηκε τις πρωινές ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στις 02.45 η Υπηρεσία έλαβε κλήση για την πυρκαγιά και για κατάσβεση της ανταποκρίθηκαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δύο πυροσβεστικά οχήματα από το πυροσβεστικό σταθμό Αμμοχώστου «Λοχία Αδάμου Αδάμου».

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας, αυτόβουλα εξήλθαν των διαμερισμάτων τους και κατέφυγαν στην οροφή της πολυκατοικίας, καθότι δεν μπορούσε να υπάρξει διαφυγή μέσω κλιμακοστασίου, λόγω των καπνών.

Αφού εκτονώθηκε ο καπνός, οδηγήθηκαν σε ανοιχτό χώρο στο ισόγειο.

Από την πυρκαγιά τα οχήματα έπαθαν εκτεταμένες ζημιές, ενώ εκτεταμένες ζημιές υπέστη ο ισόγειος χώρος στάθμευσης και η βαφή της πολυκατοικίας.

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Εξάλλου, η ώρα 09.56 χθες Κυριακή η Πυροσβεστική Υπηρεσία έλαβε κλήση διάσωσης ζωής (κυνηγού), ο οποίος ενώ περπατούσε σε βουνοπλαγιά, γλίστρησε με αποτέλεσμα να πέσει σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων περίπου σε δύσβατη περιοχή, στο χωριό Άγιος Ιωάννης τοποθεσία «Λατσί» και να τραυματιστεί στο πόδι.

Στο περιστατικό, ανταποκρίθηκαν η Αστυνομία και ομάδες διάσωσης από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Υπαίθρου Αγρού και Μονιάτη.

Ο κυνηγός, αφού προσεγγίστηκε από την ομάδα διάσωσης, σταθεροποιήθηκε και σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ασθενοφόρων, τοποθετήθηκε σε φορείο ακινητοποίησης και μεταφέρθηκε σε απόσταση 300 μέτρων, όπου παραδόθηκε σε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο Τ.Α.Ε.Π. του Νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και κυρίως των βροχοπτώσεων, έχει δεχθεί 30 κλήσεις, που αφορούσαν την Επαρχία Λάρνακας και συγκεκριμένα την πόλη και περιοχές του Δήμου Λάρνακας, Δρομολαξιάς, Μενεού και κοινότητες Κίτι, Περβόλια και Μαζωτού, καθώς επίσης και σε μία περίπτωση στις Αγγλισίδες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, χρειάστηκε κατόπιν αξιολόγησης να βοηθήσει στις 19. Σε συντονισμό με την Αστυνομία, την Πολιτική Άμυνα και τις Τοπικές Αρχές Αυτοδιοίκησης των πιο πάνω περιοχών, η Πυροσβεστική Υπηρεσία αφού είχε ανακαλέσει προσωπικό εργάστηκε με 4 συνεργεία για βοήθεια του κοινού.

Οι ανταποκρίσεις αφορούσαν άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων, άντληση όμβριων υδάτων από υποστατικά, οικίες, υπόγειο χώρο υπεραγοράς (Μενεού) και 4 ρυμουλκήσεις ακινητοποιημένων οχημάτων, τα οποία εγκλωβίστηκαν με επιβαίνοντες στους πλημμυρισμένους δρόμους.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία για το τριήμερο από τις 06.00 της 3ης Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και τις 06.00 της 06ης Δεκεμβρίου 2021 ανταποκρίθηκε σε 126 κλήσεις για βοήθεια, εκ των οποίων 65 αφορούσαν πυρκαγιές, 51 ειδικές εξυπηρετήσεις, από τις οποίες 19 αφορούσαν θεομηνίες και 10 ψευδείς κλήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση