ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φωτιά στην Πάφο: «Φοβήθηκε, ήταν μια ώρα σε πισίνα, δεν ήξερε κολύμπι»

Τον άκουσε μια γυναίκα αστυνομικός και πήγε, κάλεσε και άλλη βοήθεια και τον έσωσε, ανέφερε ο κοινοτάρχης του χωριού Ψάθι

ΚΥΠΕ

Οι ζημιές είναι τεράστιες, ανέφερε ο Κοινοτάρχης του πυρόπληκτου χωριού Ψάθι, Μιχάλης Κυριάκου, λέγοντας πως αντίκρισαν ένα «μαύρο σκηνικό». Ο κόσμος είναι απελπισμένος και ζητά βοήθεια, άλλοι για γεωργικούς σκοπούς, άλλοι για τα σπίτια τους, είπε.

Σύμφωνα με τον Κοινοτάρχη, έχουν υποστεί ζημιές 14 σπίτια, ενώ 3 σπίτια είναι κατεστραμμένα εντελώς. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επικοινώνησε ψες μαζί μας, υποσχέθηκε ότι θα παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, το ίδιο και ο Υπουργός Δικαιοσύνης ψες αργά στον Άγιο Δημητριανό, όπου ήταν το Κέντρο Συντονισμού και αναμένουμε τώρα την βοήθεια του κράτους» είπε σε δηλώσεις του.

Ο Κοινοτάρχης ρωτήθηκε και για περιστατικό με πρόσωπο που διασώθηκε από πισίνα σπιτιού, λέγοντας ωστόσο πως δεν γνωρίζει λεπτομέρειες. «Το σπίτι που ήταν η πισίνα δεν καταστράφηκε εντελώς, αλλά έχει πολύ ζημιά. Κάηκε η κουζίνα του, η εξωτερική αυλή, οι πέργκολες» είπε.

Όσον αφορά το εμπλεκόμενο πρόσωπο, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως δεν διαμένει εκεί «και δεν ξέρουμε πως βρέθηκε εκεί. Μπορεί να φοβήθηκε και να έτρεξε. Είχε κάλυμμα η πισίνα και δεν το κατάλαβε και πάτησε πάνω και έπεσε μέσα. Ήταν περισσότερο από 1 ώρα μέσα στην πισίνα, βρήκε ένα κομμάτι σίδερο και κρατήθηκε, διότι δεν ξέρει κολύμπι και φώναζε. Τον άκουσε μια γυναίκα αστυνομικός και πήγε, κάλεσε και άλλη βοήθεια και τον έσωσε. Ήταν βαθιά το σημείο που ήταν, αλλά είναι καλά και είναι σπίτι του».

Σε ερώτηση αν υπήρξαν τραυματισμοί, ο Κοινοτάρχης είπε ότι ένας νεαρός τραυματίστηκε, έσπασε το χέρι του και έχει ένα μώλωπα στον ώμο, αλλά είναι καλά στην υγεία του.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο Κοινοτάρχης είπε ότι δεν κάηκαν ζώα, αλλά μπάλες σανού και μικρές αποθήκες.

Ερωτηθείς τέλος αν θα επιστρέψουν κάτοικοι πίσω στο χωριό, ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι κάποιοι θα μείνουν και απόψε σε ξενοδοχείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση