ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Πάφος: Ανατροπή σε υπόθεση απόπειρας φόνου

Η ποινή του Κακουργιοδικειου επιφυλάχθηκε για τις 26 Ιουνίου

ΚΥΠΕ

Αναστάληκε την Τετάρτη η βασική κατηγορία της απόπειρας φόνου με τροποποίηση του κατηγορητηρίου της υπόθεσης που σημειώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο χωριό Ψάθι της επαρχίας Πάφου, στο οποίο προστέθηκε η κατηγορία για πράξεις που στοχεύουν σε πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης. Παραδοχή στην νέα κατηγορία δήλωσε ενώπιον του μόνιμου Κακουργιοδικείου Πάφου ο κατηγορούμενος.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’ Ανδρέας Χατζηκύρου προχώρησε σήμερα σε τροποποίηση του κατηγορητηρίου και ανέστειλε την βασική κατηγορία της απόπειρας φόνου, αφού πρόσθεσε κατηγορία για πράξεις που στοχεύουν την πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης.

Η συνήγορος του κατηγορουμένου, ποινικολόγος Δρ Άρτεμις Σαββίδου ζήτησε, ενόψει της τροποποίησης, όπως ο κατηγορούμενος αλλάξει απάντηση στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ο κατηγορούμενος απάντησε παραδοχή στην νέα κατηγορία.

Ακολούθως ο εισαγγελέας αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και η συνήγορος αγόρευσε για μετριασμό της ποινής. Έγινε αναφορά, στο λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορουμένου, στην αποζημίωση του θύματος για τις σωματικές του βλάβες και τα μελλοντικά έξοδα, στην παραίτηση από το δικαίωμα του να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τις δικές του σωματικές βλάβες, στην πρόκληση που δέχτηκε την επίδικη ημερομηνία από το θύμα, στην άμεση παραδοχή και απολογία του που εμπράκτως αποδείχθηκε με την αποζημίωση, στις συνέπειες του εγκλεισμού του για το παιδί του, στην έλλειψη προσχεδιασμού και στην ομαλοποίηση των σχέσεων των δυο πλευρών.

Η ποινή του Κακουργιοδικειου επιφυλάχθηκε για τις 26 Ιουνίου, στις 09:30 πμ ενώ μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.

Τα γεγονότα

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, στις 05:30 της Κυριακής 24ης Σεπτεμβρίου, το θύμα είχε αφιχθεί στην κατοικία του, επιστρέφοντας από νυχτερινό κέντρο και στάθμευσε το αυτοκίνητο του στην αυλή της κατοικίας του.

Τότε, ο 34χρονος ύποπτος, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία φέρεται είτε να ακολουθούσε το θύμα, είτε να τον ανέμενε στη σκηνή, με τη χρήση κυνηγετικού όπλου, φέρεται «να τον πυροβόλησε, τραυματίζοντας τον».

Στη σκηνή προσέτρεξαν οι οικείοι του θύματος, οι οποίοι ξύπνησαν από τους πυροβολισμούς και κατάφεραν και ακινητοποίησαν τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος συνελήφθη αργότερα βάσει δικαστικού εντάλματος, αφού τον παρέδωσαν στην Αστυνομία.

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζει αρχικά ο 34χρονος, κάτοικος χωριού της επαρχίας Πάφου, είναι αυτά της απόπειρας φόνου και της παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου, καθώς και εκρηκτικών υλών.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση