ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 20:36
 

Φωτίου: Οι νέοι απόδημοι αποτελούν το μέλλον της πατρίδας

Αναφερόμενος στις ομογενειακές οργανώσεις, είπε ότι βοήθησαν στην προώθηση και προβολή των δίκαιων θέσεών μας στο εθνικό μας θέμα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Επενδύουμε ιδιαίτερα στους νέους αποδήμους μας θέτοντας στην προμετωπίδα του ενδιαφέροντος μας τα θέματα που κατά πρώτο λόγο τους αφορούν. Αυτοί αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και της διασποράς μας. Αυτά δήλωσε ο Προεδρικός Επίτροπος Φώτης Φωτίου, απευθυνόμενος στους τους ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων «Ελευθερία – Παγκύπριος Νέας Υόρκης, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Ο κ. Φωτίου καλωσόρισε τον Πρόεδρο της ομάδας «Ελευθέρια-Παγκύπριος» Νέας Υόρκης Νίκο Τζιάζα, τον ιδρυτή και Επίτιμο Πρόεδρο της  Μάικ Λεάνδρου, τον Υπεύθυνο της αποστολής  Έβρο Καβάζη και τα μέλη της ομάδας, σημειώνοντας ότι αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς οργανωμένους πυρήνες των αποδήμων στην Αμερική.
 
Αναφερόμενος στις ομογενειακές οργανώσεις, είπε ότι βοήθησαν στην προώθηση και προβολή των δίκαιων θέσεών μας στο εθνικό μας θέμα και έγιναν οι καλύτεροι των πρέσβεων μας στη δεύτερη τους πατρίδα. Και όχι μόνο αυτό. Αποδείχθηκαν και πολύτιμοι συμπαραστάτες διεθνώς στον αγώνα μας για επίτευξη μιας διαρκούς και μόνιμης λύσης που θα μας απελευθερώνει από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και θα επανενώνει την Κύπρο κατοχυρώνοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις βασικές ελευθερίες όλων των πολιτών της. Χωρίς επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις, χωρίς στρατούς κατοχής και χωρίς η Τουρκία να έχει με οποιονδήποτε τρόπο έλεγχο επί ολόκληρης της νήσου. Θέλουμε μια λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των πολιτών μας, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, όπως και των Μαρωνιτών, των Αρμενίων και των Λατίνων, χωρίς διακρίσεις, και μέσα σε συνθήκες ισονομίας και ισοπολιτείας, όπως και ελευθερίας, ασφάλειας και κοινής ευημερίας, δήλωσε.

Ο κ. Φωτίου μίλησε επίσης για την ανάληψη κοινών δράσεων με την Ελλάδα, καθώς ακόμα και με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, η Αρμενία, η Σερβία, και η Ρουμανία με τις οποίες έχουμε συνάψει μνημόνια και συμφωνίες αξιοποίησης της μεγάλης δύναμης της διασποράς για επιδίωξη και ικανοποίηση κοινών συμφερόντων. Αναφέρθηκε δε στις δράσεις στο πλαίσιο της πολύ στενής συνεργασίας με την ΠΣΕΚΑ, την ΠΟΜΑΚ, τη ΝΕΠΟΜΑΚ και τις άλλες ομογενειακές οργανώσεις.
 
Επενδύουμε, είπε, ιδιαίτερα στους νέους αποδήμους μας θέτοντας στην προμετωπίδα του ενδιαφέροντος μας τα θέματα που κατά πρώτο λόγο τους αφορούν. Αυτοί αποτελούν το μέλλον της πατρίδας μας και της διασποράς μας. Προωθήσαμε, έτσι, προγράμματα ενθάρρυνσης της ανάμειξης τους στα παροικιακά δρώμενα των τόπων διαμονής τους και αναπτύσσουμε τη συχνότερη επαφή και γνωριμία με την Κύπρο, δίνοντας έμφαση στην εκμάθηση της γλώσσας, της ιστορίας και του πολιτισμού της Κύπρου και την αλληλογνωριμία και ανταλλαγή απόψεων με τους Κύπριους νέους που διαμένουν μόνιμα στον τόπο μας.
 
Για τους νέους απόδημους έχει επίσης διασφαλιστεί η δυνατότητα διενέργειας πρακτικής κατάρτισης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επιτυγχάνοντας και με αυτό τον τρόπο τη σύνδεση με τη χώρα καταγωγής τους. Τα τελευταία χρόνια, ανέφερε, έχουμε διασφαλίσει επίσης την παροχή σημαντικού αριθμού υποτροφιών για όσους νέους απόδημούς μας επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Κύπρο. Βεβαίως, αξιοποιούμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις νέες τεχνολογίες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις 15,000 μέλη της ΝΕΠΟΜΑΚ και με τον τρόπο αυτό και την επαφή τους με οργανώσεις  νεολαίας της  Κύπρου μας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Περιμένοντας την kolotoumba του Μπόρις Τζόνσον

«Κύριε Τζόνσον μπήκατε στην ΕΕ με στόχο τη διάλυσή της, τώρα σας παρακολουθούμε να αυτοδιαλύεστε. Ειλικρινά ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:10

Προεδρική ανησυχία για τις καταχρήσεις του ΓεΣΥ

«Εχω κάνει εισήγηση στο ευρωπαικό κοινοβούλιο να συγχρηματοδοτήσει το γενικο σχέδιο υγείας γιατι το ...»
Marios  |  15:18

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Τι άκουσα μόλις τώρα; Πάει κι αυτή η απειλή;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:48

Brexit: Εγκρίθηκε η συμφωνία, απορρίφθηκε το χρονοδιάγραμμα

«Ευτυχώς που ο Οκτώβρης δεν είναι λειψός και προσφέρει 31 μέρες, Βούρα κ Τσόνσον»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  21:42

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X