ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η εξήγηση της Cyprus Airways για τη πτήση από Ρώμη

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή της η αεροπορική εταιρεία

ΚΥΠΕ

Γύρω στις 20.30 απόψε, αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Λάρνακας η πτήση της Cyprus Airways από τη Ρώμη η οποία λόγω τεχνικού προβλήματος δεν πραγματοποιήθηκε για τεχνικούς λόγους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας «η πτήση CY 341 της Cyprus Airways, την οποία εκτελούσε η εταιρεία Nordica για λογαριασμό του αερομεταφορέα, που ήταν προγραμματισμένη να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Φιουμιτσίνο της Ρώμης, το βράδυ της 29ης Αυγούστου για τη Λάρνακα, αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν από την Cyprus Airways σε ξενοδοχεία στην Ρώμη».

Προστίθεται ότι «παρ’ όλο που δεν ήταν μεγάλο πρόβλημα, οι τοπικοί μηχανικοί χρειάστηκαν ένα ανταλλακτικό που δεν ήταν διαθέσιμο στο Fiumicino και έπρεπε να μεταφερθεί αεροπορικώς από τη Φρανκφούρτη της Γερμανίας. Ωστόσο κατά την άφιξη ένα από τα ανταλλακτικά δεν ήταν σωστό και έπρεπε να γίνει άλλη παραγγελία, με παρόμοιο χρόνο αποστολής προκαλώντας περαιτέρω καθυστέρηση».

Σημειώνεται ακόμα ότι «επειδή το αεροσκάφος και το πλήρωμα πτήσης ήταν της Nordica, η Cyprus Airways έπαιρνε τις σχετικές πληροφορίες από την εταιρεία, γεγονός που προκάλεσε προβλήματα στην έγκαιρη και ακριβή επικοινωνία με τους επιβάτες, προκαλώντας απογοήτευση».

Τελικά, τα ανταλλακτικά παραλήφθηκαν "και το αεροσκάφος εγκρίθηκε να πραγματοποιήσει το ταξίδι με ασφάλεια, τηρουμένων των υψηλών ορίων ασφαλείας της Cyprus Airways. Ετσι η πτήση CY 341 αναχώρησε για την Λάρνακα στις 16:20 ώρα Ρώμης και αναμένεται να προσγειωθεί στις 20:30 ώρα Κύπρου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο χειρισμός της περίπτωσης έγινε με κύριο γνώμονα την ασφάλεια που αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Cyprus Airways. Η εταιρεία απολογείται για την όποια αναστάτωση προκλήθηκε από περιστάσεις πέραν του ελέγχου της».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση