ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Φυγόδικοι εκδίδονται μόνο σε κράτη

Απάντηση αρμόδιας πηγής στο ΚΥΠΕ για επικρίσεις τ/κ πλευράς επειδή δεν της παραδίδονται υποπτοι για εκληματικές ενέργειες στα κατεχόμενα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η παράδοση υπόπτων για εγκληματικές ενέργειες που καταφεύγουν στις ελεύθερες περιοχές είναι ένα αίτημα που επανειλημμένα θέτει η τ/κ πλευρά, στο πλαίσιο συνεδριάσεων της δικοινοτικής Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και τα Θέματα Εγκληματικότητας, ωστόσο μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη, αφού φυγόδικοι εκδίδονται μόνο σε κράτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ αρμόδια πηγή.

Ερωτηθείσα σε σχέση με επικρίσεις της τ/κ πλευράς επειδή δεν της παραδίδονται ύποπτοι για εγκληματικές ενέργειες στα κατεχόμενα, που καταφεύγουν στις ελεύθερες περιοχές, η ίδια πηγή επεσήμανε πως η τ/κ πλευρά φαίνεται να θέτει το θέμα αυτό σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους. Εγείρουν αυτό το θέμα εδώ και πολύ καιρό, επανειλημμένα, και το ήγειραν και κατά τη συνεδρία της Τεχνικής Επιτροπής την προπερασμένη Πέμπτη, σημείωσε.

Πρόσθεσε πως αυτό το ζήτημα τίθεται πιο έντονα από την τ/κ πλευρά ιδιαίτερα μετά την απόφαση, τον Ιανουάριο φέτος, της μείζονος σύνθεσης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) στην υπόθεση Γκουζέλγιουρτλου. Υπενθυμίζεται πως το Δικαστήριο είχε αποφανθεί πως δεν υπήρξε καμία παραβίαση του άρθρου 2 της Σύμβασης από τη Λευκωσία στην υπόθεση αυτή, ενώ ταυτόχρονα οι δικαστές έκριναν ότι η Άγκυρα παραβίασε τις σχετικές πρόνοιες αναφορικά με το δικαίωμα στη ζωή και την αποτελεσματική διερεύνηση της υπόθεσης δολοφονίας της οικογένειας των Τουρκοκυπρίων.

Σε ερώτηση για τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των δυο κοινοτήτων στα θέματα που αφορούν την Τεχνική Επιτροπή για το Έγκλημα και τα Θέματα Εγκληματικότητας, η ίδια πηγή υπενθύμισε τη λειτουργία του Δικοινοτικού Γραφείου Επαφής στη νεκρή ζώνη, επισημαίνοντας πως «συνεργαζόμαστε για πολλά θέματα, στα οποία μπορούμε να συνεργαστούμε, εδώ και εννιά χρόνια. Είναι εκατοντάδες υποθέσεις που έχουν διεκπεραιωθεί στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, χωρίς να υπάρχει θέμα αναγνώρισης», επεσήμανε.

Είπε ακόμη πως στο πλαίσιο του έργου της Τεχνικής Επιτροπής διοργανώνονται επίσης δικοινοτικά σεμινάρια.

Χθες το «υπουργείο εξωτερικών», με ανακοίνωσή του, κατηγόρησε την ε/κ πλευρά ότι δεν παραδίδει στην τ/κ υπόπτους για δολοφονίες που έγιναν στα κατεχόμενα, αναφερόμενο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις.

Εξάλλου, η συντονίστρια της τ/κ πλευράς για τις δικοινοτικές Τεχνικές Επιτροπές, Μελτέμ Ονουρκάν Σαμανί, δήλωσε πως λόγω προβλημάτων που παρουσιάζονται σε ότι αφορά τη δουλειά της Τεχνικής Επιτροπής για το Έγκλημα και τα Θέματα Εγκληματικότητας, εγκληματίες καταφεύγουν στην άλλη πλευρά του νησιού και ενθαρρύνεται η εγκληματικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Ι. Κασουλίδης στην «Κ»: Hρθε η ώρα για το ταγκό της λύσης

«Το ταγκό, ναι χρειάζεται δυο. Για να είναι όμορφο όμως και να γεμίζει όλους, χορευτές και θεατές χρειάζεται ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  10:50

Μνημόνευση του Ουκρανίας Επιφάνιου από Βαρθολομαίο - Ιερώνυμο

«Aν αποφασίσουν καμιά φορά οι `ιερωμένοι` να βγάλουν αυτά τα γελεία σκαφανδρα από τα κεφάλια τους, πιθανώς ...»
ΑΚΑ  |  10:24

Προσφυγή εναντίον του Ερντογάν στο Διεθνές Δικαστήριο ζητά στέλεχος του SPD

«Για φαντάσου `μεγάλε` να φας την πίττα με τη φόλα!!!! »
ΑΚΑ  |  10:20

Απειλεί με συνέχιση των επιχειρήσεων ο Ερντογάν αν δεν αποχωρήσουν οι Κούρδοι

«Εσύ προχώρα και .... βλέπουμε! Θα έρθει εκείνη η ώρα που και οι φίλοι σου θα σε...............»
ΑΚΑ  |  10:19

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X