ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:58
 

Γέμισε φύκια ο Κόλπος των Κοραλλίων

Για φυσικό φαινόμενο κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Πέγειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα συνεργεία του Δήμου Πέγειας από την εμφάνιση πολλών φυκιών στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων λόγω της θαλασσοταραχής των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πέγειας και δημαρχεύοντα Ανδρέα Σταυρή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σταυρής είπε πως λόγω της τρικυμίας παρουσιάστηκε πρόβλημα με την εμφάνιση φυκιών και ήδη ο Δήμος έστειλε συνεργεία με στόχο τον καθαρισμό της παραλίας, που μέχρι αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως εκτίμησε.

Ήταν ένα “φυσικό φαινόμενο”, είπε ο κ. Σταυρής, που δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο αντιδήμαρχος Πέγειας ερωτηθείς σχετικά για τα θέματα της καθαριότητας της παραλίας λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει, απήντησε πως ο Δήμος Πέγειας εργοδοτεί έκτακτο προσωπικό, που αποτελείται από τρία άτομα, που επιλαμβάνεται σε καθημερινή βάση του καθαρισμού των αποχωρητηρίων των αποδυτηρίων, αλλά και την καθαριότητα της παραλίας.

Οι τρεις υπάλληλοι, όπως εξήγησε, εργάζονται από τις 05:00 μέχρι αργά το απόγευμα.

Σε σχέση με τα ετήσια έσοδα του Δήμου Πέγειας από τη χρήση της παραλίας του Κόλπου των Κοραλίων, ο κ. Σταυρής ανέφερε πως πέρσι κυμάνθηκαν στις 800 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ τα ίδια έσοδα ανέφερε αναμένεται να εισπράξει ο Δήμος Πέγειας και το 2019. Οι εισπράξεις, είπε, είναι από τη χρήση κρεβατιών θαλάσσης, ομπρελών και τη λειτουργία των περιπτέρων.

Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος, είπε ο κ. Σταυρής είναι να προσφέρει στους λουόμενους μια παραλία καθαρή, ασφαλή για την περιοχή, και να προσφέρει όσες παραπάνω υπηρεσίες μπορεί στο κοινό, που την επισκέπτεται.

Ο κ. Σταυρής είπε πως αυτό ως ένα βαθμό είναι εφικτό, ωστόσο παραδέχτηκε υπάρχουν κάποιες δυσκολίες λόγω της πρόσβασης στην παραλία, αφού ο χώρος πάνω από την παραλία του Κόλπου των Κοραλίων δεν ανήκει στον Δήμο.

Ο χώρος στάθμευσης, όπως εξήγησε, είναι χωμάτινος, δημιουργούνται σκόνες, αλλά επί του θέματος ο Δήμος Πέγειας δεν μπορεί να κάνει τίποτα προς στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Τα μυστήρια της συνάντησης του Τραμπ με τον Ερντογάν

«Δύο άθλιοι διοικούν τώρα τον κόσμο. »
ΑΚΑ  |  21:13

Επιτέθηκαν σε εθνοφρουρούς σε φυλάκιο της Ε.Φ στον Παχύαμμο

«Είναι φως φανάρι ότι η παρουσία παράνομων μεταναστών στην Κύπρο δεν είναι αναγκαία. Τα καταφέρνουμε ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  14:41

Στις κεντρικές φυλακές η απάντηση για τις παρεμβολές κινητών

«Στην προσπάθεια να απενεργοποιήσουν τα κινητά τηλέφωνα των φυλακισμένων που έχουν στην κατοχή τους παράνομα, ...»
Χάρις  |  22:58

Υπερπληθυσμός στις Κεντρικές Φυλακές

«Λυπάμαι που το σάπιο σωφρονιστικό μας σύστημα και οι άχρηστοι κρατικοί μηχανισμοί μας, αναγκάζουν ανθρώπους ...»
ναταλία  |  22:31

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X