ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:03
 

Γέμισε φύκια ο Κόλπος των Κοραλλίων

Για φυσικό φαινόμενο κάνει λόγο ο αντιδήμαρχος Πέγειας

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σε κινητοποίηση τέθηκαν τα συνεργεία του Δήμου Πέγειας από την εμφάνιση πολλών φυκιών στην παραλία του Κόλπου των Κοραλίων λόγω της θαλασσοταραχής των τελευταίων ημερών, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πέγειας και δημαρχεύοντα Ανδρέα Σταυρή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Σταυρής είπε πως λόγω της τρικυμίας παρουσιάστηκε πρόβλημα με την εμφάνιση φυκιών και ήδη ο Δήμος έστειλε συνεργεία με στόχο τον καθαρισμό της παραλίας, που μέχρι αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί, όπως εκτίμησε.

Ήταν ένα “φυσικό φαινόμενο”, είπε ο κ. Σταυρής, που δεν μπορούσε να αποφευχθεί.

Ο αντιδήμαρχος Πέγειας ερωτηθείς σχετικά για τα θέματα της καθαριότητας της παραλίας λόγω και της μεγάλης επισκεψιμότητας που παρουσιάζει, απήντησε πως ο Δήμος Πέγειας εργοδοτεί έκτακτο προσωπικό, που αποτελείται από τρία άτομα, που επιλαμβάνεται σε καθημερινή βάση του καθαρισμού των αποχωρητηρίων των αποδυτηρίων, αλλά και την καθαριότητα της παραλίας.

Οι τρεις υπάλληλοι, όπως εξήγησε, εργάζονται από τις 05:00 μέχρι αργά το απόγευμα.

Σε σχέση με τα ετήσια έσοδα του Δήμου Πέγειας από τη χρήση της παραλίας του Κόλπου των Κοραλίων, ο κ. Σταυρής ανέφερε πως πέρσι κυμάνθηκαν στις 800 χιλ. ευρώ περίπου, ενώ τα ίδια έσοδα ανέφερε αναμένεται να εισπράξει ο Δήμος Πέγειας και το 2019. Οι εισπράξεις, είπε, είναι από τη χρήση κρεβατιών θαλάσσης, ομπρελών και τη λειτουργία των περιπτέρων.

Η προσπάθεια που καταβάλλει ο Δήμος, είπε ο κ. Σταυρής είναι να προσφέρει στους λουόμενους μια παραλία καθαρή, ασφαλή για την περιοχή, και να προσφέρει όσες παραπάνω υπηρεσίες μπορεί στο κοινό, που την επισκέπτεται.

Ο κ. Σταυρής είπε πως αυτό ως ένα βαθμό είναι εφικτό, ωστόσο παραδέχτηκε υπάρχουν κάποιες δυσκολίες λόγω της πρόσβασης στην παραλία, αφού ο χώρος πάνω από την παραλία του Κόλπου των Κοραλίων δεν ανήκει στον Δήμο.

Ο χώρος στάθμευσης, όπως εξήγησε, είναι χωμάτινος, δημιουργούνται σκόνες, αλλά επί του θέματος ο Δήμος Πέγειας δεν μπορεί να κάνει τίποτα προς στιγμής.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου Χρειάζεστε ένα άνετο δάνειο για την ικανοποίησή σας; Προσφέρουμε ένα προσιτό δάνειο επιτόκιο ...»
mr scott  |  13:33

Καταζητείται 25χρονος για επίθεση και οπλοφορία

«Δεν κάνει να γνωρίζουμε αν οπλοφορεί; αν είναι επικίνδυνος;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  11:14

Η Γερουσία εκκίνησε την ιστορική διαδικασία της δίκης του Τραμπ

«H Αμερική παραπαίει για ένα άχρηστο άτομο! »
ΑΚΑ  |  10:22

Επιφυλάσσεται για περισσότερα η ΠΣΕΜ

«Αληθεύει ότι η ΠΣΕΜ καθοδηγείται από το ΑΚΕΛ? »
ΑΚΑ  |  10:20

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X