ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 12:39
 

Γενί Ντουζέν: Κέντρο ελέγχου πτήσεων των drone στο Λευκόνοικο

«Βλέπουμε το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση εδώ μιας πολεμικής αεροπορικής βάσης», ανέφερε ο καθηγητής Γιουτζέλ Βουράλ

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Στο παράνομο αεροδρόμιο του Λευκονοίκου υπάρχει μια ομάδα ειδικών για την παρακολούθηση των πτήσεων των τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών (IHA), σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Γενί Ντουζεν, που αναδημοσιεύει και δηλώσεις του «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι το βράδυ της Κυριακής με τις οποίες είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη αυτής της ομάδας.

Την Δευτέρα στην δημοσιότητα δόθηκαν (σσ: προφανώς από τον τουρκικό στρατό) φωτογραφίες από το κέντρο ελέγχου πτήσεων των ΙΗΑ που έχει στηθεί στο κτίριο διοίκησης στο εν λόγω αεροδρόμιο, τους σταθμούς ελέγχου και του συγκεκριμένου μη επανδρωμένου αεροσκάφους που προσγειώθηκε την Δευτέρα.

Η Γενί Ντουζέν γράφει ότι υπήρχε κίνηση με διάφορα οχήματα που μπαινοέβγαιναν στο αεροδρόμιο από την Παρασκευή αλλά και την Δευτέρα. Στο αεροδρόμιο ήταν και ο «δήμαρχος» Λευκονοίκου, ο οποίος μίλησε, όπως και δημοσιογράφοι, με αρμοδίους του τουρκικού στρατού στα κατεχόμενα.

Η τ/κ εφημερίδα σημειώνει ότι η είδηση για την πτήση του ΙΗΑ στο αεροδρόμιο του κατεχόμενου Λευκονοίκου μεταδόθηκε ως έκτακτη από το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή και την τουρκική κρατική τηλεόραση, TRT.

Ο Γιουτζέλ Βουράλ, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο «πανεπιστήμιο» ανατολικής Μεσογείου ανέφερε στην Γενί Ντουζέν ότι «βλέπουμε το πρώτο βήμα για την εγκαθίδρυση εδώ μιας πολεμικής αεροπορικής βάσης» και πως πρόκειται για πολεμική προετοιμασία. Σύμφωνα με τον τ/κ καθηγητή, πρόκειται για ένα βήμα που έχει αφήσει εκτός την «βουλή» και την «προεδρία» στα κατεχόμενα, ενώ η κοινωνία των πολιτών είναι αντιμέτωποι με τετελεσμένα.

Εάν κάποιος διαβάσει προσεκτικά τις δηλώσεις από την Τουρκία και την Ελλάδα, είναι σαν να βρίσκονται στα πρόθυρα πολέμου, υποστήριξε ο κ. Βουράλ, λέγοντας ότι αν λάβουμε υπόψη πως η Κύπρος είναι μέλος της ΕΕ, φαίνεται ότι η Τουρκία ανοίγει νέα μέτωπα με την Δύση και δεν πρόκειται για ένα θέμα που αφορά αποκλειστικά τους Τ/κ και τα δικά τους δικαιώματα ή συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Στα €20,74 δισ. το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης το 2019

«Αν αποφεύγονταν διάφορα έξοδα όπως για παράδειγμα η `συντήρηση` των παρασιτικών συνοδών του προέδρου ...»
ΑΚΑ  |  09:33

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γειά σου, Κάντε αυτό το έτος ένα αξιοσημείωτο και τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα. Κάντε αίτηση ...»
Martin Laura  |  16:38

#PoliticsBlog Αυτή τη λιμουζίνα ποιος θα την πάρει;

«Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον ο γνωστός βουλευτής να μας έλεγε και τι στάση κράτησε όταν ο γνωστός συρφετός ...»
leo  |  13:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X