ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Γη στον στρατό κατοχής και στο ιδιωτικό κεφάλαιο από το παράνομο καθεστώς

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γη βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Κερύνειας

ΚΥΠΕ

Η Αβρούπα γράφει ότι μετά από αντιδράσεις που προκλήθηκαν η «κυβέρνηση» ακύρωσε ομόφωνα την απόφαση "ενοικίασης" για 49 χρόνια γης 74 στρεμμάτων στην εταιρεία η οποία είναι η «συνεργατική οικοδομική εταιρεία» των μελών των "δυνάμεων ασφαλείας".

Όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα, το «υπουργικό συμβούλιο» δεν τόλμησε να δημοσιεύσει την απόφαση ακύρωσης στην «επίσημη εφημερίδα», κατόπιν συνομιλίας του οργισμένου διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας» με τον «πρωθυπουργό», Ερσάν Σανέρ στον οποίο ανέφερε ότι «αν μας λυπήσετε, εσείς θα λυπηθείτε πιο πολύ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η γη βρίσκεται στους πρόποδες των βουνών της Κερύνειας και σε αυτήν θα κτιστούν 105 κατοικίες με σκοπό «την ανύψωση του ηθικού των μελών του στρατού και την αύξηση του αισθήματος του ανήκειν».

Πάντως, παρά τις πληροφορίες για ακύρωση της παραχώρησης της γης, το έργο έλαβε έγκριση «αξιολόγησης περιβαλλοντικών συνεπειών» και άρχισε η κατασκευή του, γράφει η Αβρούπα.

Στο μεταξύ, η Γενί Ντουζέν γράφει σήμερα ότι παραλιακή γη στο Τρίκωμο που ανήκει στο «δημόσιο» μεταβιβάστηκε από το «υπουργείο εσωτερικών» στο «υπουργείο οικονομικών» και από εκεί ενοικιάστηκε σε ιδιωτική εταιρεία για να ανεγείρει ξενοδοχείο. Η απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» λήφθηκε στις 7 Αυγούστου 2000, σημειώνει το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι στις 22 Ιουνίου 2021 παραχωρήθηκε και «άδεια οικοδομής» από τον παράνομο δήμο Τρικώμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση