ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 07:24
 

H ΕΥΡΙΚ κατηγορεί τον Μαραθεύτη για αδιαφορία

Εκπλήσσει δυσάρεστα για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την άσκηση των καθηκόντων του, ενώ συχνά-πυκνά απουσιάζει στο εξωτερικό, αναφέρει η συντεχνία.

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Η Συντεχνία του ΡΙΚ ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ-ΣΕΚ κατηγορεί τον Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος Μιχάλη Μαραθεύτη για αδιαφορία και αποφυγή στην αντιμετώπιση των επειγόντων υπηρεσιακών και εργασιακών ζητημάτων.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Συντεχνίας, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου είναι απών, συχνά-πυκνά, από το γραφείο του και γενικά από τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ. «Ο κ. Μαραθεύτης εκπλήσσει δυσάρεστα από τότε που διορίσθηκε για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την άσκηση των καθηκόντων του».

Είναι πρωτοφανές για CEO ημικρατικού Οργανισμού, προσθέτει η Συντεχνία, «να πηγαινοέρχεται στην Αθήνα για να επιλέξει τραγουδίστρια για τον διαγωνισμό της Eurovision. Θα απουσιάσει επιπλέον 17 μέρες αφού θα εγκατασταθεί στο Τελ Αβίβ ως συνοδός της τραγουδίστριας. Υπενθυμίζουμε ότι πέρυσι είχε απουσιάσει 21 συνολικά μέρες, επίσης ως μέλος της αποστολής στον ετήσιο διαγωνισμό τραγουδιού τον οποίο διοργανώνει η Eurovision», αναφέρει.

Την ίδια ώρα τα προβλήματα, αναφέρει η συντεχνία, δηλαδή τα σοβαρά και επείγοντα υπηρεσιακά και εργασιακά ζητήματα συσσωρεύονται και ο Γενικός Διευθυντής συστηματικά αποφεύγει να τα αντιμετωπίσει.

«Ο κ. Μαραθεύτης περί άλλων τυρβάζει και δεν επιδεικνύει καμία διάθεση να ασχοληθεί με τα πραγματικά του καθήκοντά. Ως ΕΥΡΙΚ ΟΗΟ-ΣΕΚ αισθανόμαστε ντροπή για το επίπεδο της γενικής διεύθυνσης. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν θα γίνουν επί μακρόν ανεκτές», καταλήγει.

Απάντηση στην ανακοίνωση της ΕΥΡΙΚ έδωσε με ανακοίνωση της η διεύθυνση του ΡΙΚ εκφράζοντας αρχικά τη λύπη της αναφορικά με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

Όπως αναφέρει, η εμπάθεια που αναδύεται από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση, καταδεικνύει τις πραγματικές προθέσεις του συντάκτη της και της προφανούς προσπάθειας ισοπέδωσης του έργου και του ρόλου της διεύθυνσης.

"Ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ λογοδοτεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΡΙΚ και εργάζεται εντατικά μαζί τη Διοίκηση για την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που το ΡΙΚ αντιμετωπίζει με σημαντικές επιτυχίες όπως την εξασφάλιση Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης για τη συντριπτική πλειοψηφία του ανθρώπινου δυναμικού αορίστου χρόνου, που ειρήσθω εν παρόδω, για χρόνια δεν είχαν καμία κάλυψη, την σημαντική τεχνολογική αναβάθμιση του ΡΙΚ, την αναδόμηση του στούντιο ειδήσεων και τη συνομολόγηση ενός προγράμματος που έφερε το ΡΙΚ, μετά από χρόνια, σε εξαιρετικά υψηλές θέσεις από πλευράς τηλεθέασης, την ανανέωση της εικόνας του ΡΙΚ απλά για να αναφερθούν μερικά παραδείγματα. Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, το ΡΙΚ καταθέτει τις επόμενες μέρες προσχέδιο νέας διοικητικής δομής", αναφέρει η ανακοίνωση.

Οσον αφορά τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για τον οποίο γίνεται αναφορά, στην ανακοίνωση η διεύθυνση του ΡΙΚ υπενθυμίζει ότι είναι με σκληρή δουλειά που έγινε εφικτό η Κύπρος να λάβει τη 2η θέση για πρώτη φορά και κυρίως να τύχει η χώρα σημαντικής προβολής από τα σημαντικότερα ΜΜΕ ανά το Παγκόσμιο.

"Κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων παρουσίας της διεύθυνσης πέρσι στην Λισαβόνα και φέτος στο Τελ Αβίβ, διευθετείται αριθμός συναντήσεων με την ηγεσία της EBU αλλά και με τους Γενικούς Διευθυντές και στελέχη άλλων δημόσιων ραδιοτηλεοράσεων που επίσης παρευρίσκονται στην διοργανώτρια χώρα για σκοπούς επαφών", προστίθεται.

Τέλος, σημειώνεται ότι η διεύθυνση του ΡΙΚ παραμένει προσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΡΙΚ, μακριά από προσωπικές ατζέντες και συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Madonna: Η αμφιλεγόμενη εμφάνιση και τα φάλτσα της «βασίλισσας» στη Eurovision

«Ας είναι η τελευταία φορά που βλέπουμε αυτή την `καλλιτέχνηδα`!!!»
ΑΚΑ  |  09:01

Κυπριανού: Κομματάρχης της χειρότερης εκδοχής ο Πρόεδρος

«Άντρο μου, κάποτε, κάποτε, βλέπε και τη φάτσα σου στον καθρέφτη και βλέπε τι ξεστομίζεις! Τελικά έγινες ...»
ΑΚΑ  |  08:52

Ο γ.γ ΑΚΕΛ ξέρει καλά την πορεία στον κατήφορο, λέει ο Προδρόμου

«Θερμά συγχαρητήρια κέριε Σαβεριάδη!.»
CGA  |  08:25

Α. Κυπριανού: Προσερχόμενοι στην κάλπη γινόμαστε η αλλαγή που θέλουμε για την ΕΕ

«Ενώ οι ...ΑΚΕΣ είναι γυρισμένοι!!!! Τι να περιμένει να ακούσει κάποιος από ένα .....ΑΚΑ»
Christos A.  |  08:17

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X