ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η απάντηση της Υπ. Θήρας για το περιστατικό με Θεμιστοκλέους

Οι έλεγχοι και οι καταγγελίες κατά την πρώτη ημέρα της κυνηγετικής περιόδου

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Ακούστε την τοποθέτηση του κ. Πέτρου Αναγιωτού στο 33:40.  

Για την πρώτη ημέρα εξόρμησης των κυνηγών στην κυπριακή ύπαιθρο μίλησε στο «ΣΠΟΡ FM 95.0» και στην «Διασπορά Ειδήσεων» ο Εκπρόσωπος Τύπου της Υπηρεσίας Θήρας, Πέτρος Αναγιωτός, αναφέροντας ότι ξεκίνησε με θετικό πρόσημο χωρίς κυνηγετικά ατυχήματα και σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας.

Όπως σημείωσε, από αργά το απόγευμα του Σαββάτου μέχρι και αργά το απόγευμα της Κυριακής έγιναν περίπου 1.000 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν πέντε πρόσωπα. Συγκεκριμένα, τα τρία κυνηγούσαν σε απαγορευμένη περιοχή, το ένα μετέφερε το κυνηγετικό του όπλο και φυσίγγια χωρίς να έχει ανανεωμένη την άδεια κυνηγίου του και το άλλο μετέφερε το όπλο του συναρμολογημένο εντός του οχήματός του. 

Κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό με τον βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους ο οποίος εντοπίστηκε να κυνηγά σε απαγορευμένη περιοχή, ο κ. Αναγιωτός δήλωσε ότι δεν έχει να πει κάτι. Ερωτηθείς εάν υπάρχουν περιοχές οι οποίες ίσως να μην είναι ξεκάθαρο ότι είναι απαγορευμένες, με αφορμή και το σχόλιο του κ. Θεμιστοκλέους ότι «είναι έυκολο ένας κυνηγός να υποπέσει σε λάθος, χωρίς να το καταλάβει, ιδιαίτερα όταν η απαγορευμένη περιοχή γειτνιάζει με επιτρεπόμενη περιοχή κυνηγιού και αυτή δεν είναι αρκούντως οριοθετημένη με τις πινακίδες απαγόρευσης», ο κ. Αναγιωτός δήλωσε τα εξής:

«Οι κυνηγοί έχουν στα χέρια τους κάποια εργαλεία, όπως το σχετικό διάταγμα το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τα όρια των απαγορευμένων περιοχών, υπάρχει ο χάρτης κυνηγίου ο οποίος εκδίδεται από τον Ιούλιο και εδώ και δύο χρόνια η Υπηρεσία έχει δώσει στην δημοσιότητα μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα με την οποία μπορεί κάποιος να δει σε πραγματικό χρόνο τη θέση του και αν η περιοχή στην οποία βρίσκεται είναι απαγορευμένη. Υπάρχει επίσης και η σηματοδότηση των απαγορευμένων περιοχών ενώ σε περίπτωση που οποιοσδήποτε έχει κάποια αμφιβολία μπορεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση