ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Η απόπειρα που έγινε δολοφονία και τα ηνία της νύχτας

Τι ψάχνουν οι Αρχές και τι αλλάζει με τον θάνατο του Ανδρονίκου

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Νεκρός είναι ο Δημήτρης Ανδρονίκου, γνωστός ως «Δημητρούι», ο οποίος έγινε στόχος εγκληματικής ενέργειας το μεσημέρι της 23ης Απριλίου, στον δρόμο Παλαιχωρίου - Ανθούπολης και από τότε νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Ο Ανδρονίκου άφησε τη τελευταία του πνοή το βράδυ της Τρίτης, 28 Μαΐου, χωρίς να προλάβει να δώσει κατάθεση αφού, όπως είχαμε επισημάνει και σε προηγούμενο δημοσίευμά μας, η υγεία του δεν το επέτρεπε.

Για την υπόθεση τελούν υπό κράτηση 8 πρόσωπα ανάμεσά τους και άτομο το οποίο εκτίει ποινή φυλάκισης 17 ετών για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε κατά του Νίκου Ροδοθέου, το Νοέμβριο του 2018. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τα όσα έχουν ενώπιον τους οι διωκτικές αρχές, θεωρούν πως έχουν στα χέρια τους πρόσωπα «κλειδιά». Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισαν οι ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται πως ηθικοί αυτουργοί και εκτελεστές είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες. Τα πιο πάνω πρόσωπα αντιμετώπιζαν, μέχρι και πριν τον θάνατο του Ανδρονίκου, συνολικά δώδεκα κατηγορίες, με τις πιο σοβαρές να είναι αυτές της συνωμοσίας για φόνο, της απόπειρας φόνου και της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος. Πλέον η κατηγορία της απόπειρας φόνου αναμένεται να μετατραπεί σε αυτή του φόνου εκ προμελέτης κάτι για το οποίο η Αστυνομία είναι σε συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία, αναμένοντας ουσιαστικά το πράσινο φως.

Καλά διαβασμένοι οι δράστες

Οι δράστες, οι οποίοι φαίνεται να ήταν καλά διαβασμένοι ως προς τις κινήσεις τους, είχαν πλησιάσει τον στόχο τους, επιβαίνοντας σε μικρό σκούτερ και σε απόσταση σχεδόν δύο μέτρων πυροβόλησαν το «Δημητρούι», τρεις φόρες, με την μία σφαίρα να τον πετυχαίνει στο λαιμό και τις άλλες δύο στα πλευρά. Οι εκτελεστές, όπως προκύπτει από τις εξετάσεις και τις μαρτυρίες, φαίνεται να γνώριζαν τις κινήσεις του θύματος και να έδρασαν με ‘’μαθηματική’’ ακρίβεια.

Αγριεύει η μάχη για τα ηνία της νύχτας

Ο φόνος του Ανδρονίκου ενίσχυσε το εμφυλιακό κλίμα που επικρατεί ανάμεσα στους ανθρώπους της νύχτας της Λευκωσίας για το ποιος θα καταλάβει την «εξουσία», μετά τη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη (Αλεξούι) τον περασμένο Οκτώβριο. Οι Αρχές βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό μετά το πρόσφατο χτύπημα, καθώς δεν αποκλείεται να υπάρξουν περαιτέρω εγκληματικές πράξεις το επόμενο διάστημα και στόχος είναι να αποτραπεί το εφιαλτικό αυτό σενάριο.

Από την πρώτη στιγμή της υπόθεσης οι ανακριτές, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ήταν σχεδόν βέβαιοι πως πίσω από την εγκληματική ενέργεια βρίσκεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ατόμων της νύχτας που συχνά-πυκνά έχουν προστριβές μεταξύ τους, για θέματα προστασίας και άλλων διάφορων δραστηριοτήτων. Μάλιστα, οι διωκτικές αρχές εστίασαν εξ’ αρχής σε δύο σημεία, πρώτον στο ότι το «Δημητρούι», είχε απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για διάφορες υποθέσεις μεταξύ αυτών και ξυλοδαρμών και δεύτερον στο γεγονός ότι το θύμα της απόπειρας ήταν στην ομάδα του δολοφονηθέντα Αλέξη Μαυρομιχάλη κάτι που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τους ανακριτές.

Τα τεκμήρια που θα λύσουν τον γρίφο της δολοφονίας

Οι διωκτικές αρχές εστιάζουν την προσοχή τους στο να βρεθούν τεκμήρια που θα οδηγήσουν και στην λύση του γρίφου της δολοφονίας του Ανδρονίκου. Συγκεκριμένα είναι υπό αναζήτηση τόσο το όπλο που χρησιμοποιήθηκε όσο και η μοτοσυκλέτα στην οποία επέβαιναν οι δράστες.

Όσον αφορά το όπλο, γεμιστήρας που εντοπίστηκε στις 30 Απριλίου στην περιοχή των Περβολιών στη Λάρνακα φαίνεται να συνδέεται με την εγκληματική ενέργεια, ωστόσο, από πλευράς αστυνομικών αρχών είναι κάτι που δεν επιβεβαιώνεται επί του παρόντος. Από την άλλη, είχαν εντοπιστεί δύο μοτοσυκλέτες, με την μία να θεωρείτο ότι ήταν αυτή που επέβαιναν οι δράστες της απόπειρας κάτι που επίσης είναι υπό διερεύνηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση