ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Η. Γκιώνης: Κι άλλα ονόματα από την Κύπρο εμπλέκονται στην υπόθεση

Χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της Αστυνομίας ότι δεν μπορεί να τον εντοπίσει «μια ανακρίβεια η οποία δεν ισχύει»

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Για την εμπλοκή της Κύπρου στην υπόθεση του βιασμού της 24χρονης Γεωργίας στη Θεσσαλονίκη καθώς και για τους ισχυρισμούς των Κυπριακών Αρχών ότι δεν μπορούν να τον εντοπίσουν, μίλησε στο κρατικό ραδιόφωνο ο ακτιβιστής Ηλίας Γκιώνης.

Συγκεκριμένα ο κ. Γκιώνης χαρακτήρισε τον ισχυρισμό της Αστυνομίας «μια ανακρίβεια η οποία δεν ισχύει». «Οι Κυπριακές Αρχές δεν έχουν επικοινωνήσει μαζί μου επίσημα. Οι αρχές της Θεσσαλονίκης έχουν επικοινωνήσει μέσω email. Επικρατεί ένας πανικός, το τηλέφωνό μου χτυπάει ασταμάτητα. Επίσημη επικοινωνία με την Κύπρο υπήρξε μόνο μέσω ενός βουλευτή» ανέφερε ο κ. Γκιώνης, καλώντας την Αστυνομία να επικοινωνήσει μέσω email.

Μάλιστα, σημείωσε ότι άνθρωποι που εμπιστεύεται τον ενημέρωσαν ότι δεν πρέπει να παραδώσει τα στοιχεία που έχει σε οποιαδήποτε Αρχή. Αναφορικά με τις αρχές της Κύπρου, ο κ. Γκιώνης δήλωσε το εξής: «Έχω ονόματα και στοιχεία που διαβεβαιώνουν ότι στις Αρχές της Κύπρου υπάρχουν άτομα που έχουν πολιτικές σκοπιμότητες και ότι δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ διότι υπάρχει μεγάλη οικογένεια από πίσω και όνομα που έχει δικούς της ανθρώπους και σίγουρα θα συγκαλυφθεί».

Ερωτηθείς γιατί δεν δοκιμάζει να μιλήσει στις Αρχές για να δει αν τα εν λόγω άτομα θα συγκαλυφθούν, ο κ. Γκιώνης απάντησε ότι θα δοκιμάσει εφόσον είναι βέβαιος ότι μπορεί να εμπιστευτεί κάποιον από τις Αρχές και θα δώσει όσα στοιχεία κρίνει ότι χρειάζονται για να γίνει η έρευνα. Διευκρίνισε ότι ήδη από σήμερα ο δικηγόρος του θα κινήσει διαδικασίες για να στείλει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στις αρχές που πρέπει. 

Τέλος, ανέφερε ότι είναι αρκετά τα ονόματα των Κυπρίων που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται, όπως είπε, για κύκλωμα που ασχολείται με τη διακίνηση γυναικών τόσο από Κύπρο προς Ελλάδα όσο και από Κύπρο προς το εξωτερικό.

Νεότερη εξέλιξη - Μίλησε με Κυπριακή Αστυνομία ο Γκιώνης  

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν την Πέμπτη (20/1), τις αποτυχημένες προσπάθειες δηλαδή της κυπριακής Αστυνομίας να επικοινωνήσει με τον ακτιβιστή, Ηλία Γκιώνη, εν τέλει αυτό κατέστη δυνατόν. Θυμίζουμε ότι τα τηλέφωνα του Ηλία Γκιώνη, ήταν κλειστά κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, σύμφωνα με την κυπριακή Αστυνομία.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς για την συγκεκριμένη υπόθεση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι «σήμερα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον κ. Γκιώνη , ο οποίος μας ανέφερε ότι εντός της ημέρας θα ετοιμάσει επιστολή και θα μας τη στείλει σε ηλεκτρονική μορφή με τα στοιχεία, τα οποία έχει στην κατοχή του».

Σε ερώτηση ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί μετά την παραλαβή των στοιχείων αυτών, ο κ. Ανδρέου είπε ότι «εμείς θα αξιολογήσουμε τα δεδομένα, τα οποία θα έχουμε στην κατοχή μας και αναλόγως με τα δεδομένα και τα στοιχεία που θα έχουμε μπροστά μας, θα προχωρήσουμε αναλόγως».

«Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν και αν κριθεί αναγκαίο σίγουρα θα πρέπει να κληθεί να δώσει κατάθεση», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση