ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Συνεργασία Εκ και Τκ οργανώσεων για κοινές δράσεις και επιδιώξεις

Τα δύο σεμινάρια θα διεξαχθούν στην Αγγλική γλώσσα μέσω Zoom στις 17 και 24 Ιανουαρίου (18:00-19:00)

Δελτίο Τύπου

Το έργο EMERGE διοργανώνει σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων για την ανάδειξη της συνεργασίας και των κοινών δράσεων Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Τα δύο σεμινάρια, που θα διεξαχθούν στην Αγγλική γλώσσα μέσω Zoom στις 17 και 24 Ιανουαρίου (18:00-19:00), θα προβάλουν παραδείγματα συνεργασίας οργανώσεων και πολιτών από τις δύο κοινότητες για την επίτευξη κοινών στόχων και την προώθηση κοινών επιδιώξεων.

Το πρώτο σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στις 17 Ιανουαρίου (18:00-19:00), θα επικεντρωθεί στις συνέργειες και κοινές δράσεις της Accept Cyprus και της Queer Cyprus για τη διασφάλιση και προώθηση των δικαιωμάτων της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας στην Κύπρο. Στο πλαίσιο του σεμιναρίου, οι Αντώνης Παπαγεωργίου και Στέφανος Ευαγγελίδης από την Accept Cyprus και o Devrish Erol από την Queer Cyprus, θα μιλήσουν για τη συνεργασία τους, για την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την υποστήριξη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας σε όλο το νησί. Μια συνεργασία που αναγνωρίστηκε πρόσφατα και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το οποίο βράβευσε τις δύο οργανώσεις με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2023.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε το σεμινάριο απλά κάντε την εγγραφή σας εδώ.

Στο δεύτερο σεμινάριο, που θα διεξαχθεί στις 24 Ιανουαρίου (18:00 - 19:00), θα παρουσιαστούν οι δράσεις και συνεργασίες ακτιβιστών και οργανώσεων για την προώθηση του διαλόγου και την οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Με τη συμμετοχή των Ευγενία Χαμηλού και Şadiye Işısal Youth Champions του ΟΗΕ για το περιβάλλον και την ειρήνη, του Ανδριανού Χαραλάμπους και του Hulusi Kilim, το σεμινάριο θα ρίξει φως στον καθοριστικό ρόλο των κοινωνικών δράσεων για τη γεφύρωση των διαχωριστικών γραμμών. Μέσα από την παρουσίαση των εμπειριών και δράσεων τους οι ομιλητές/ήτριες θα αναδείξουν το πως η κοινωνία των πολιτών μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην καλλιέργεια μιας κουλτούρας ειρήνης και αποδοχής μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Για να εγγραφείτε και να παρακολουθήσετε το σεμινάριο απλά κάντε την εγγραφή σας εδώ

Το έργο EMERGE υλοποιείται από το CARDET και το Κουμάντο στη Τσέπη σου στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021. Στόχος τους έργου είναι να προωθήσει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και να ενισχύσει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή, το έργο υλοποιεί πλειάδα δράσεων και εκδηλώσεων για να εμβαθύνει τις γνώσεις των πολιτών και να αναπτύξει την ικανότητα τους να μετατρέψουν τις απόψεις και αξίες τους σε ενέργειες που συμβάλλουν στην βελτίωση της κοινωνίας μας.

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Δελτίο Τύπου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση