ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

1η Ιουνίου η ποινή στον τέως Κιτίου Χρυσόστομο

Έγιναν αγορεύσεις για μετριασμό της ποινής του

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας οδηγήθηκε σήμερα ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος αναφορικά με την υπόθεση άσεμνης επίθεσης σε ανήλικη το 1981, όταν αυτή ήταν 16 ετών και 8 μηνών.

Κατά τις αγορεύσεις από τον δικηγόρο του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, Μιχάλη Πική, για μετριασμό της ποινής του, ζητήθηκε αν η ποινή είναι η στέρηση της ελευθερίας του, αυτή να είναι με αναστολή, ενώ ο δικηγόρος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στο λευκό ποινικό του μητρώο, στην ηλικία του τέως Μητροπολίτη Κιτίου καθώς και στα πολλαπλά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.

Είπε ακόμα ότι λόγω της μεγάλης ηλικίας του κατηγορουμένου δεν υφίσταται ο κίνδυνος διάπραξης άλλου αδικήματος, ενώ αναφέρθηκε και σε εξωδικαστική τιμωρία, αφού όπως εξήγησε αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία στον Μητροπολίτη τέως Κιτίου και από την Ιερά Σύνοδο, η οποία δεν αποκλείεται να τον καθαιρέσει.

Επίσης ανέφερε ως μετριαστικό παράγοντα και το φιλανθρωπικό έργο του κατηγορουμένου, αναφέροντας πως ίδρυσε τον Σύνδεσμο για Καταπολέμηση της Πείνας, τον Σύνδεσμο Καταπολέμησης Ναρκωτικών Λάρνακας και τον ΚΕΝΘΕΑ.

Την ερχόμενη Πέμπτη αναμένεται να ακούσει την ποινή του στις 11.30.

Με πληροφορίες από 24news.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση