ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου απειλούσε να πέσει στο κενό

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και διαπραγματευτική ομάδα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σύμφωνα με την Αστυνομία λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα η υπόθεση του ιδιοκτήτη ξενοδοχείου που απειλούσε να πέσει στο κενό έλαβε αίσιο τέλος αφού κατέβηκε από την οικοδομή και θα συζητήσει το θέμα του με τους αρμόδιους.

Η υπόθεση

Ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στο κέντρο της Πάφου απειλεί να πέσει από οροφή οικοδομής ως αντίδραση στην ανάκτηση του ακινήτου του από μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής τ/κ περιουσιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 07:35 το πρωί μέλη της Διαχειριστικής Επιτροπής τ/κ περιουσιών μετέβησαν στο ξενοδοχείο, που βρίσκεται στο κέντρο της Πάφου για ανάκτηση του ακινήτου. Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ανέβηκε στην οροφή της οικοδομής και απειλεί να πέσει.

Στη σκηνή μετέβησαν μέλη της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου και διαπραγματευτική ομάδα .

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε από το Δικαστήριο αίτηση του συγκεκριμένου ιδιώτη για την έκδοση διατάγματος σε σχέση με τον περίκλειστο χώρο παρά το ξενοδοχείο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δ. Πάφου

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σημαντική θεωρεί ο Δήμος Πάφου ως προς τις ενέργειες του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών και του Δήμου σε σχέση με τη διαχείριση τ/Κ περιουσιών στη δημαρχούμενη περιοχή Πάφου την απόφαση που εξέδωσε στις (15.4.2019) το Διοικητικό Δικαστήριο σε σχέση με την Προσφυγή υπ’ αρ. 243/2019 που καταχώρισαν η εταιρεία The Lost Resort Ltd, η οποία διαχειρίζεται το ξενοδοχείο και ο διευθυντής της εναντίον του Υπουργού Εσωτερικών ως Κηδεμόνα των Τ/Κ Περιουσιών και του Δήμου Πάφου.

Με την απόφαση, το Δικαστήριο απέρριψε την αίτηση των αιτητών για έκδοση προσωρινού διατάγματος με το οποίο να αναστέλλεται η ισχύς της Συμφωνίας ημερ. 1.11.2018 μεταξύ Υπουργού Εσωτερικών και Δήμου Πάφου για τη μίσθωση του περίκλειστου χώρου παρά το ξενοδοχείο και να απαγορεύεται στον Δήμο να επεμβαίνει στο χώρο αυτό. Το Δικαστήριο καταδίκασε τους αιτητές στα έξοδα πληρωτέα στο τέλος της διαδικασίας. Οι λόγοι απόρριψης της αίτησης από το Δικαστήριο, προστίθεται στην ανακοίνωση, συνοψίζονται στην έλλειψη του αναγκαίου δικονομικού υποβάθρου, στο γεγονός ότι η ισχυριζόμενη παρανομία δεν ήταν αυταπόδεικτη και στο γεγονός ότι ο ισχυρισμός των αιτητών για ανεπανόρθωτη ζημιά δεν αποδείχθηκε με την προσκομισθείσα μαρτυρία.

Σκοπός της Συμφωνίας Μίσθωσης ημερ. 1.11.2018 είναι η δημιουργία περίκλειστου πλατειακού χώρου στον οποίο θα δοθεί η δυνατότητα ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων εστίασης από τους εκτοπισθέντες μισθωτές τ/κ ιδιοκτησίας υποστατικών που περιβάλλουν τον εν λόγω χώρο. Σημειώνεται ότι ο Δήμος δεν θα έχει ουσιαστικά έσοδα αλλά αντίθετα θα προβεί σε ψηλή δαπάνη για την αναδιαμόρφωση - αναβάθμιση του χώρου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Με όλα τα νόμιμα μέσα η έξωση από υποστατικά στην Πάφο, λέει η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ περιουσιών 

Η προϊσταμένη του κλάδου Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών περιουσιών στην Πάφο, Μαρία Σαββίδου, σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως η έξωση επιχειρηματία, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, από υποστατικά στην Πάφο, γίνεται με όλα τα νόμιμα μέτρα και κανονισμούς που διέπουν τον Κηδεμόνα, σύμφωνα με τον περί Διαχείρισης Τ/κ περιουσιών Νόμο.

Η κ. Σαββίδου είπε πως στον συγκεκριμένο επιχειρηματία γίνεται νόμιμη έξωση με απόφαση του Κηδεμόνα, αφού δεν υπέγραψε συμβόλαιο για τα υπό αναφορά υποστατικά δίπλα από την επιχείρησή του, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από τον Κηδεμόνα , από το 2016.

Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τ/κ περιουσιών έχει προχωρήσει επίσης σε δικαστικά μέτρα εναντίον του για ζημιές στην τουρκοκυπριακή περιουσία, ανέφερε

Ο χώρος αυτός έχει δοθεί στον Δήμο Πάφου για αξιοποίηση, έχουν ήδη υπογράφει συμβόλαια με τη δημοτική αρχή και η απόφαση αυτή του Κηδεμόνα έχει δικαιωθεί και από το Δικαστήριο, κατέληξε η κ. Σαββίδου. 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X