ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 22:39
 

Ιταλός Πρέσβης στην Κύπρο: Δεν υπάρχει λόγος πανικού

«Η κατάσταση της υγείας της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών στους οποίους έχει διαγνωστεί ο ιός στην Ιταλία είναι καλή», σημείωσε ο κ. Καβαλάρι

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Έκκληση για αποφυγή του πανικού λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ιταλία, κάνει ο Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, Αντρέα Καβαλάρι.

"Δεν υπάρχει λόγος πανικού ή έντονης ανησυχίας", δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καβαλάρι, ερωτηθείς για την κατάσταση στην Ιταλία σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού που διαγνώστηκαν στη χώρα.

Η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο, υπάρχει παρακολούθηση, και η κατάσταση της υγείας της μεγάλης πλειοψηφίας αυτών στους οποίους έχει διαγνωστεί ο ιός είναι καλή, σημείωσε, προσθέτοντας πως για μερικούς από αυτούς έχει ήδη ολοκληρωθεί η περίοδος για την οποία τέθηκαν σε καραντίνα και θεωρούνται ασφαλείς.

Παράλληλα, ο κ. Καβαλάρι είπε πως "υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε αυξημένη εγρήγορση και αυτό είναι κάτι που οι ιταλικές αρχές πράττουν σε πλήρη συνεργασία με τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, κυρίως με τα γειτονικά με την Ιταλία κράτη, και με πλήρη διαφάνεια στην πληροφόρηση που δίδεται προς την ΕΕ, την Ευρωπαία Επίτροπο αρμόδια για την Υγεία Στέλλα Κυριακίδου, και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας".

Αυτό που έχει σημασία είναι η εφαρμογή όλων των προληπτικών μέτρων στα οποία όλοι έχουν εύκολη πρόσβαση και ο κόσμος να συμβουλεύεται τις ενημερωτικές ιστοσελίδες των Υπουργείων Υγείας Ιταλίας και Κύπρου, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην Ιταλία, ο κ. Καβαλάρι είπε πως μετά τη διάγνωση, στην αρχή, δυο κρουσμάτων που αφορούσαν Κινέζους στη Ρώμη, τώρα τα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως στη βόρεια Ιταλία σε μια πολύ μικρή περιοχή γύρω από το Μιλάνο και στο Βένετο.

"Οι ιταλικές υγειονομικές αρχές, η ιταλική κυβέρνηση, μαζί με τις τοπικές αρχές έχουν αποφασίσει να δημιουργήσουν μια ασφαλή ζώνη γύρω από αυτούς τους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό έχουν ληφθεί προληπτικά μέτρα και ζητείται από τον κόσμο να μην φεύγει από αυτή την περιοχή ενώ η είσοδος ατόμων σε αυτές ελέγχεται. Μόνο εάν υπάρχει σοβαρός λόγος επιτρέπεται να φύγει κάποιος ή να εισέλθει σε αυτή την περιοχή", ανέφερε.

Ο Ιταλός Πρέσβης είπε πως τα περισσότερα από τα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τον ιό βρίσκονται στην περιοχή αυτή της οποίας ο πληθυσμός ανέρχεται περίπου στα 50 χιλιάδες άτομα.

Ερωτηθείς για τη συνεργασία της Ιταλίας με τις κυπριακές αρχές για το θέμα του κορωνοϊού, ο κ. Καβαλάρι είπε πως αυτή είναι άριστη.

Υπάρχει πλήρης διαφάνεια στην πληροφόρηση που δίδεται για την κατάσταση μεταξύ των αρμόδιων Υπουργείων, ανέφερε. Είπε ακόμη πως ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας συγκάλεσε την Τρίτη μια σύσκεψη για το θέμα αυτό, στη Ρώμη, με τους αντιπροσώπους των χωρών της ΕΕ και ο Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιταλίας ενημέρωσε τους Ευρωπαίους συναδέλφους του στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Καβαλάρι είπε πως η Ιταλία κατανοεί πλήρως τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται από τις κυπριακές αρχές για όσους ταξιδεύσουν στο νησί από ένα αριθμό χωρών ή περιοχών όπως τη Λομβαρδία και το Βένετο της Ιταλίας.

"Θεωρούμε αυτά τα μέτρα κατάλληλα και ανάλογα με την κατάσταση. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα μπορέσουν να αρθούν αλλά επί του παρόντος είναι ευθυγραμμισμένα με τα δικά μας μέτρα στην Ιταλία", ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:04

#PoliticsBlog Το restart του Νίκαρου και ο ηγέτης της κρίσης 

«ναι αλλά... το δικηγορικο πάντα είναι προτεραιότητα.... και εγώ τα πηρα στο κρανίο όταν έγινε το κούρεμα ...»
κρανίο  |  14:03

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Αγαπητέ levant, ανεξαρτήτως του αν έχεις δίκιο ή όχι, προτιμότερο να βάλεις την γλώσσα-δηλητήριο στην ...»
Ad Veritatum  |  10:23

Την Πέμπτη νέο πακέτο βοηθείας 2 δισ. για τις επιχειρήσεις

«Ο διεφθαρμένος, διαπλεκόμενος υπηρέτης της ολιγαρχίας, αντί να επιβάλει έγκαιρα προληπτικά μέτρα δηλ. ...»
levant  |  18:41

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X