ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κάηκε το σπίτι γνωστού σκηνοθέτη στην Πελαθούσα

Τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

ΚΥΠΕ

Το σπίτι του σκηνοθέτη Πανίκου Χρυσάνθου στο χωριό Πελαθούσα, κάηκε από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην νότια πλευρά της κοινότητας και η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα λόγω των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, το τουρκοκυπριακό σπίτι που ήταν παραχωρημένο στο γνωστό σκηνοθέτη Πανίκο Χρυσάνθου έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Επί τόπου μετέβη, είπε στο ΚΥΠΕ η κ. Λάμπρου, τεχνικός του Κλάδου Τουρκοκυπριακών Περιουσιών μαζί με Διοικητικό υπάλληλο της Επαρχιακής Διοίκησης, ενώ από τη σκηνή λήφθηκαν φωτογραφίες προκειμένου να γίνει εκτίμηση και για να δουν κατά πόσο μπορεί να διορθωθεί.

Παράλληλα, είπε, προτείναν χώρο φιλοξενίας στον σκηνοθέτη κ. Χρυσάνθου και στη σύζυγο του, όμως ο ίδιος αποφάσισε να διαμείνει σε διαμέρισμα κάποιου φίλου του, συμπλήρωσε. Επιπρόσθετα, είπε η κ. Λάμπρου, θα αξιολογηθεί τι θα γίνει με την κατοικία του σκηνοθέτη και εάν είναι επιδιορθώσιμη.

Οι φλόγες έφτασαν στις αυλές και άλλων σπιτιών αλλά οι ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή απέτρεψαν την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Πελαθούσας Ανδρέα Μουστακαλή, ο σκηνοθέτης στην προσπάθεια του να κατασβήσει την φωτιά υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς για περαιτέρω περίθαλψη.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανάρτηση στο twitter του Εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή, η πυρκαγιά επεκτάθηκε περιμετρικά της κοινότητας. Τα μέτωπα ωστόσο, είπε, είναι σε ύφεση και ελέγχονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις πυρόσβεσης εξαιρουμένου του Βόρειου μετώπου, το οποίο είναι πολύ δύσβατο και με πυκνή βλάστηση. Εκεί, πρόσθεσε ο κ. Κεττής, συγκεντρώθηκε όγκος δυνάμεων για καταπολέμηση. Επίσης επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση