ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κακοκαιρία «χτυπά» την Κύπρο - Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές (Βίντεο)

Διακοπή ρεύματος σε αρκετές περιοχές

Κακοκαιρία επικρατεί σε ολόκληρη την Κύπρο αφού σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Να σημειωθεί ότι, από τις 07:00 το πρωί της Παρασκευής (08/12) τέθηκε σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση η οποία θα κρατήσει μέχρι τις 02:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (09/12).

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα πλημμύρισαν δρόμους ενώ σε αρκετές περιοχές προκλήθηκε διακοπή ηλεκτροδότησης. Συνεργεία της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου καταβάλλουν προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων.

Περιοχές χωρίς ρεύμα

Ανακοίνωση Αστυνομίας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, παρατηρείται συσσώρευση νερού στις οδούς Δ. Βικέλα, (Περιοχή ΓΣΠ), Αμφίτριτης (KFC Ακρόπολη) και Ιωσήφ Χ’ Ιωσήφ στο Στρόβολο.

Καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τη χρήση των πιο πάνω δρόμων.

 Βίντεο από «ΚΑΙΡΟΦΙΛΟΙ ΚΥΠΡΟΥ»

  

 

Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας για ελαχιστοποίηση συνεπειών από έντονες βροχοπτώσεις

Σε συστάσεις προς το κοινό, με στόχο την πρόληψη και την ορθή προετοιμασία για ελαχιστοποίηση των κινδύνων και αρνητικών συνεπειών από τυχόν έντονες βροχοπτώσεις, προβαίνει η Δύναμη της Πολιτικής Άμυνας.

Καλεί το κοινό να βεβαιωθεί ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι του ή τον χώρο εργασίας του δεν είναι φραγμένα καθώς και οι υδρορροές στο υποστατικό του λειτουργούν κανονικά.

Αν κάποιος διαθέτει υπόγειο σε ευπαθή περιοχή με κίνδυνο να πλημμυρίσει, πρέπει να προχωρήσει στην ανόρυξη ειδικού λάκκου συσσώρευσης νερού και να εγκαταστήσει αυτόματη αντλία νερού καθώς και να απομακρύνει από το υπόγειό του πολύτιμα αντικείμενα ή ακριβό εξοπλισμό, προσθέτει.

Αν κατοικεί σε οικόπεδο με αυλή, να αφήσει -όπου είναι δυνατόν- ελεύθερο χώμα για να απορροφά νερό η γη.

Το κοινό πρέπει να στερεώσει αντικείμενα που πιθανόν να παρασυρθούν από το νερό και να μετακινηθούν (π.χ. ντεπόζιτα, θερμοσίφωνες κ.α.), να ετοιμάσει τυχόν ανοίγματα σε τοίχους περίφραξης καθώς και να περιορίσει τις μετακινήσεις του.

Κατά τη διάρκεια της πλημμύρας αν κάποιος είναι σε υπόγειο καλείται να το εγκαταλείψει και να μετακινηθεί σε ασφαλές ψηλό σημείο.

Το κοινό δεν πρέπει να διασχίζει πλημμυρισμένο δρόμο πεζός ή με αυτοκίνητο / ποδήλατο / μοτοσυκλέτα.

Επίσης να μείνει μακριά από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει ή είναι επικίνδυνες να πλημμυρίσουν τις επόμενες ώρες καθότι η πλημμύρα ενδέχεται να έχει μεταβάλει τα χαρακτηριστικά των γνώριμων περιοχών, εγκυμονούν κίνδυνοι από σπασμένα οδοστρώματα και περιοχές με επικίνδυνη κλίση, και τα νερά ενδέχεται να είναι μολυσμένα, αν έχουν παρασύρει μαζί τους διαφόρων ειδών αντικείμενα ή και ζώα.

Η πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας  

Χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Σε καταιγίδα δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί ως νοτιοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ, ενώ στις καταιγίδες θα μεταβάλλονται και θα ενισχύονται. Η θάλασσα θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αργότερα στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, πιθανό να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα στα δυτικά και στα βόρεια θα καταστεί αργότερα λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη ενώ στα νότια και στα ανατολικά θα είναι μέχρι λίγο ταραγμένη, για να καταστεί ωστόσο αργότερα, λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 9 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 13 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν αρχικά τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια και σύντομα μεμονωμένες βροχές κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνεόυν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι 4 και παροδικά μέχρι ισχυροί 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί στα δυτικά και βόρεια ταραγμένη, μέχρι ταραγμένη στα νότια και λίγο ταραγμένη στα ανατολικά παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 19 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Κυριακή ο καιρός θα είναι παροδικά κυρίως συννεφιασμένος. Την Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ την Τρίτη αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή κατά το τριήμερο για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση