ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 19:44
 

Κάλεσμα για ενότητα απευθύνει ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών λέει ότι πρέπει ενωμένοι να «διεκδικήσουμε το δίκαιό μας, να ανατρέψουμε τα σχέδια των εχθρών μας»

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Κάλεσμα για ενότητα απευθύνει ο Σύνδεσμος Αγωνιστών ΕΟΚΑ 1955-59, με στόχο, όπως λέει, τη σωτηρία της Κύπρου. Στη Διακήρυξη για την επέτειο της 1ης Απριλίου 1955, λέει επίσης ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός φυσιολογικού κράτους.
 
«Το Εθνικό μας θέμα απαιτεί ενότητα. Είναι ο συνδετικός κρίκος που πρέπει να συνδέει όλους μας, σε ένα ενιαίο σύνολο με μια φωνή με καθορισμένο και ξεκάθαρο στόχο τη σωτηρία της Κύπρου μας» αναφέρεται.

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών λέει παράλληλα ότι πρέπει ενωμένοι να «διεκδικήσουμε το δίκαιό μας, να ανατρέψουμε τα σχέδια των εχθρών μας, να διεκδικήσουμε μια λύση που θα είναι δίκαιη και βιώσιμη με βάση τις αρχές του ΟΗΕ και της ΕΕ».

Παράλληλα λέει ότι πρέπει να απαιτήσουμε την απομάκρυνση των στρατευμάτων κατοχής των Τούρκων, την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους και την αποχώρηση όλων των εποίκων, αλλά και τη λειτουργία μιας ανεξάρτητης Κύπρου, χωρίς εγγυήσεις και ξένη αστυνόμευση.
 
«Διεκδικούμε τη δημιουργία ενός φυσιολογικού κράτους, όπως συμβαίνει με όλα τα ελεύθερα και δημοκρατικά κράτη της Ευρώπης και αλλού» αναφέρεται στη Διακήρυξη.

Προστίθεται ότι η Τουρκία «ισχυρίζεται με θράσος ότι η βάρβαρη εισβολή ήταν ειρηνική και έγινε με βάση την συνθήκη εγγυήσεως. Και δυστυχώς όχι μόνον δεν το έχουμε αντικρούσει όπως έπρεπε, αλλά υπάρχουν κάποιοι που συμφωνούν μαζί τους».

Η συνθήκη εγγυήσεως, συνεχίζει η Διακήρυξη του Συνδέσμου Αγωνιστών, προνοούσε επαναφορά στη συνταγματική τάξη και «αυτό που έκαμε η Τουρκία λέγεται εισβολή και κατοχή και αποτελεί παραβίαση της συνταγματικής τάξης. Αυτό ακριβώς έπρεπε και πρέπει να καταγγέλλουμε συνεχώς».

Ο Σύνδεσμος Αγωνιστών καλεί επίσης την πολιτική ηγεσία «με υπευθυνότητα και με στόχο τη σωτηρία της Πατρίδας, να χαράξουν κοινή γραμμή, να συντονίσουν τις ενέργειές τους, ενωμένοι και αδιάσπαστοι». Οι αντιπαραθέσεις και η λύση του Κυπριακού από την τηλεόραση, δεν προσφέρουν αλλά απεναντίας βλάπτουν, προσθέτει.

Τέλος, καλεί τον πνευματικό κόσμο του τόπου και τον λαό να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες, να κρατήσουν ψηλά το αγωνιστικό φρόνημα και να μεταλαμπαδέψουν στα παιδιά τα ιδανικά και τις αξίες του Ελληνισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Πιθανή η κλήση του στο ΤΑΕ για κατάθεση

«Τα συγχαρητήρια μου για την πρωτοβουλία σας, που φαίνεται πολύπλευρη και στοχευμένη. Μια ερώτηση, ...»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  16:32

Οι Τούρκοι και εμείς

«Εφ’ όσων δεν έχετε κάτι να πείτε γιατί γράφετε κ Γεωργιάδη; Για αυτοπροβολή; Να μη σας ξεχάσουν; ...»
Λευκωσιατης  |  16:10

Στο ψάξιμο συμμάχων για τις κυρώσεις

«Αρχίσαμε την επίρριψη ευθυνών στους άλλους. Η αντίσταση κάποιων μελών της Ε.Ε είναι δεδομένη, θα πρέπει ...»
Πέτρος Παπαστυλιανού  |  13:39

Πέντε μνηστήρες για αγορά ΜΕΔ 4 δισ.

«Γειά σου, Συμπλήρωμα της εποχής σε όλους σας, κάνουν το νέο έτος μετράνε και τα όνειρά σας γίνονται ...»
Martin Laura  |  12:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X