ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Καραϊσκάκειο Ίδρυμα: «Σάλιωσε το...για καλό!»

Ο Σεπτέμβριος μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία

Της Άννας Πολυβίου

Το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα όλα τα χρόνια λειτουργίας του στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη, πραγματοποιώντας ποικίλες δράσεις και εκστρατείες.

Πρόκειται για ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό ο οποίος ιδρύθηκε πριν από 25 χρόνια. Αν και ξεκίνησε με τη δημιουργία του Αρχείου Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών και με όραμα «για έναν κόσμο χωρίς λευχαιμία», η αφοσίωση και ο επαγγελματισμός του, έχουν διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών του. Αποτελεί πλέον ένα ίδρυμα με διαπιστευμένα και εξαιρετικά εξελιγμένα διαγνωστικά εργαστήρια που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους Κύπριους ασθενείς με αιματολογικές και άλλες κακοήθειες.

Με αφορμή το μήνα Σεπτέμβριο, ο οποίος αποτελεί μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη λευχαιμία και άλλες αιματολογικές ασθένειες, αλλά και για τη δωρεά μυελού των οστών, το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα διοργάνωσε ένα απογευματινό «πάρτυ…για καλό».

Στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιεί αυτόν το μήνα για τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, μια όμορφη εκδήλωση με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου για τη λευχαιμία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου στο Caffé Nero της Έγκωμης.

Με σλόγκαν «Σάλιωσε το...για καλό!» και με έντονη την παρουσία του πορτοκαλί χρώματος στο χώρο, άνθρωποι από το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα ήταν εκεί για να ενημερώσουν τον κόσμο για τις δράσεις τους, αλλά και για να τους καλέσουν να γίνουν δότες μυελού των οστών, κυρίως τα νεότερα σε ηλικία άτομα. Γι’ αυτό και το «προκλητικό» ίσως στο άκουσμα σλόγκαν «Σάλιωσε το», θέλοντας με αυτό τον τρόπο να προσελκύσει νέα άτομα, καλώντας τους να αποδεχτούν την πρόκληση (challenge) #salioseto, και να εγγραφούν ως εθελοντές δότες στο www.salioseto.cy.

Το να γίνει κάποιος δότης μυελού των οστών είναι τόσο απλό, όσο να «σαλιώσει» ένα καλαμάκι, καθώς δίνοντας κάποιος σάλιο, μπορεί να γίνει δότης. Τόσο απλά, ανώδυνα και σύντομα.

Μουσική, χαμόγελα και καλή διάθεση ήταν αυτά που υπήρχαν στο χώρο, κάνοντας την εκδήλωση ακόμα πιο όμορφη. Μια εκδήλωση στα πλαίσια της εκστρατείας για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για τη λευχαιμία και άλλες αιματολογικές ασθένειες.

Το παρόν τους έδωσαν άνθρωποι από τα ΜΜΕ, βουλευτές, μέλη του Δ.Σ του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, εθελοντές, φίλοι και υποστηρικτές του Ιδρύματος, και φυσικά, απλός κόσμος που ήρθε για να ενημερωθεί, να στηρίξει και να γίνει δότης μυελού των οστών.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Της Άννας Πολυβίου

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση