ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 23:12
 

Καταδίκη Σιάμς: To σκεπτικό της απόφασης

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στην 12σέλιδη απόφασή του ανέγνωσε το σκεπτικό για την ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορουμένη

Newsroom K

Η πρώτη ποινή για το στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε στην οδό Ζαλόγγου είναι γεγονός. Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας σε μια κατάμεστη αίθουσα, επέβαλλε ποινή τεσσάρων ετών φυλάκισης, χωρίς αναστολή, στην Σάρα Σιάμς για την μια και μοναδική κατηγορία που ήταν αντιμέτωπη και αφορά στη συνωμοσία προς διάπραξη ληστείας.

Το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας στην 12σέλιδη απόφασή του ανέγνωσε το σκεπτικό για την ποινή που επιβλήθηκε στην κατηγορουμένη.

Συνολικά ήταν αντιμέτωπη με οκτώ κατηγορίες: Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος, ληστεία, νυχτερινή διάρρηξη κατοικίας, απαγωγή προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και μεταφορά επιθετικών όπλων.

Με την αλλαγή δικηγόρου και την υπεράσπιση της να αναλαμβάνει ο Θανάση Κορφιώτης, η Σάρα, άλλαξε την απάντηση στην κατηγορία της συνωμοσίας για ληστεία από μη παραδοχή σε παραδοχή, ενώ η Κατηγορούσα Αρχή ανέστειλε όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε.

Το σκεπτικό της απόφασης Κακουργιοδικείου

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας έλαβε υπόψη όλους τους μετριαστικούς παράγοντες που είχε αναφέρει ο συνήγορος της, τόσο ως προς τις προσωπικές της συνθήκες, όσο και τα όσα αναφέρθηκαν για τις συνθήκες διάπραξης του αδικήματος και την ανάμιξη της, καθώς επίσης και τα όσα αναφέρονται στην Έκθεση του Τμήματος Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Ακόμη λήφθηκε υπόψη το νεαρό της ηλικίας της, το λευκό ποινικό μητρώο, την βοήθεια που πρόσφερε στις αστυνομικές αρχές, την παραδοχή της, «έστω και σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας» ανέφερε το Κακουργιοδικείο. Επίσης στην ανάγνωση της απόφασης το Κακουργιοδικείο έκανε αναφορά και στην πρόθεσή της να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

«Η παρούσα υπόθεση στιγματίζεται με την τραγική κατάληξη του φόνου δύο προσώπων, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, χωρίς όμως να συνδέεται με την εγκληματική δράση της κατηγορούμενης. Παρά ταύτα δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε ότι η κατηγορούμενη συμμετείχε σε συνωμοσία για διάπραξη ληστείας, ενός αδικήματος μάλιστα του οποίου αποτελεί συστατικό στοιχείο η άσκηση βίας ή η απειλή για χρήση βίας και για το οποίο πριν την διάπραξη του δεν μπορούν να προδιαγραφούν εκ των προτέρων ευκρινώς οι συνέπειες από αυτή την εγκληματική δράση, Λαμβάνουμε επίσης υπ’ όψιν ότι συμμετείχε σε συνωμοσία περισσοτέρων από δύο προσώπων, ως προκύπτει από τα μη αμφισβητούμενα γεγονότα, με οργανωμένο σχέδιο δράσης και παρά το ότι δεν ήταν ο ιθύνων νους, ανέλαβε συγκεκριμένο ρόλο περιμένοντας στην οικία που διέμενε ενώ άλλα δύο πρόσωπα αναχώρησαν. Όταν δε ένα πρόσωπο εξ αυτών που αναχώρησαν, αργότερα την ίδια νύχτα, επέστρεψε πίσω, η ίδια το συνόδευσε με σκοπό το εν λόγω πρόσωπο να επιστρέψει πίσω στην επίδικη οικία για παραλαβή κλοπιμαίων, αλλά από τυχαίο γεγονός άλλαξαν διαδρομή, όταν είδαν ένα περιπολικό της αστυνομίας».

Έτσι το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ποινή τεσσάρων ετών στην Σάρα Σιάμς. «Η ποινή φυλάκισης των 4 ετών, να είναι άμεση, να αρχίζει με από σήμερα, αλλά να μειωθεί κατά το διάστημα που η κατηγορούμενη τελεί υπό προφυλάκιση, ήτοι από 28/4/2018» κατέληξε η απόφαση.

Να σημειωθεί πως η μέγιστη προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της συνωμοσίας προς διάπραξη ληστείας είναι φυλάκιση μέχρι 7 χρόνια ενώ με το άκουσμα της ποινής δεν υπήρξε καμία αντίδραση από την Σάρα.

Πηγή: 24news

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Το τραγικό απόφθεγμα

«"...Όπως ήταν αναμενόμενο και οι τρεις ομάδες διέψευσαν την εμπλοκή τους στο καταγγελλόμενο σκάνδαλο. ...»
Χρίστος  |  09:57

Α. Δημητριάδης στην «Κ» - Πώς οι 6.082 ιδιοκτήτες γης μπορούν να σώσουν το Βαρώσι

«Μετα που λογω των ενεργειων του κυριου δημητριαδη το ευρωπαικο δικαστηριο και το διεθνες δεν δέχονται ...»
Ντόμπρος Kελαήδης  |  00:09

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X