ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Λευκωσία - Καταγγελία: Σε άθλια κατάσταση Δημοτικό λίγο πριν την επιστροφή

Γονείς εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι θα πρέπει να πράξουν ενόψει της αναμενόμενης επανεκκίνησης

Newsroom K

Στέλλα Μάρκου

Στις 21 Μαΐου, όπως έχει ανακοινωθεί εκ των αρμοδίων, επιστρέφουν στους σχολικούς χώρους οι μαθητές όλων των βαθμίδων.

Το εν λόγω γεγονός προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις κυρίως από γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για την υγεία των παιδιών τους. Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πρόδρομος Προδρόμου, σε σχετικές δηλώσεις του περί του θέματος είχε τονίσει ότι: «Τα σχολεία όλα θα απολυμανθούν πριν από την επαναλειτουργία τους, τόσο τα λύκεια για τις 11 αυτού του μήνα όσο και τα υπόλοιπα σχολεία που θα τα διαδεχθούν στη λειτουργία και βέβαια οι εκπαιδευτικοί μαζί με τη διεύθυνση των σχολείων θα προετοιμάσουν την φοίτηση των παιδιών, την επάνοδο των παιδιών στα σχολεία».

Παρόλα αυτά και μόλις λίγες μέρες να μας χωρίζουν από την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία, το 24news δέχθηκε καταγγελίες από γονείς που υποδεικνύουν το αντίθετο.

Συγκεκριμένα, γονείς από το Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας στον Στρόβολο καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες (σ.σ. καθαριότητας και υγιεινής) στις οποίες βρίσκεται το προαναφερθέν σχολείο. Παράλληλα εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το τι θα πρέπει να πράξουν ενόψει της αναμενόμενης επανεκκίνησης.

Όπως μας αναφέρθηκε, δεν έχει γίνει καμία απολύτως απολύμανση ενώ, μάλιστα, όταν οι γονείς απευθύνθηκαν σε αρμόδιους ερωτώντας τους για το πότε θα πραγματοποιηθεί η σχετική καθαριότητα, η απάντηση που πήραν ήταν ότι το έργο αυτό θα αναλάβουν οι καθαρίστριες του σχολείου.

Να σημειωθεί ότι ένεκα του γεγονότος ότι πλησίον του προαναφερθέντος σχολείου υπάρχει ποταμός, εντός του κτηρίου υπάρχουν λογής-λογής έντομα και τρωκτικά. Εδώ προκύπτει και το εξής ερώτημα, οι καθαρίστριες θα τα διώξουν κι αυτά;

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω, αφού οι γονείς απέστειλαν πολλές επιστολές κατά καιρούς (αναφορικά με θέματα υγιεινής) προς την αρμόδια σχολική εφορία δίχως ποτέ να πάρουν απάντηση. Μάλιστα σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τα έξοδα για καθαριότητα τα ανέλαβαν οι ίδιοι μαζεύοντας χρήματα από διάφορες εκδηλώσεις.

Στις φωτογραφίες που εξασφάλισε η ιστοσελίδα 24news, μπορεί εύκολα κάποιος να διακρίνει ότι ο εξωτερικός χώρος είναι ακατάλληλος ελέω κορωνοϊού, ενώ ταυτόχρονα αρκετές εκ των αιθουσών είναι σε μη λειτουργική κατάσταση κυρίως σε θέματα υγιεινής.

Εν έτει 2020 δεν θα έπρεπε να αντικρίζουμε τέτοιες εικόνες σχολείων, η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών είναι πάνω από όλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση