ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Υπόθεση Αριστοτέλους: Διορία μέχρι την Τετάρτη στον αξιωματικό να απαντήσει

Πρόθεση Δράκου να θέσει τον αξιωματικό σε διαθεσιμότητα

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Διορία μέχρι την Τετάρτη ώστε να τοποθετηθεί έδωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, στον ανώτερο αξιωματικό της Αστυνομίας ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της Άννας Αριστοτέλους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το αρμόδιο υπουργείο, η κ. Δράκου επικοινώνησε με τον αξιωματικό και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή της να τον θέσει σε διαθεσιμότητα, δίνοντάς του ωστόσο το δικαίωμα να τοποθετηθεί πριν από την λήψη της τελικής απόφασής της.

Ο Ανώτερος Αξιωματικός ζήτησε και του δόθηκε χρόνος το αργότερο μέχρι την Τετάρτη προκειμένου να συμβουλευτεί τους νομικούς του συμβούλους προτού απαντήσει.

Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο Γενικός Εισαγγελέας προχώρησε χθες στο διορισμό του νομικού Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, ως ανεξάρτητου ποινικού ανακριτή στην υπόθεση.

Οι όροι εντολής του κ. Αιμιλιανίδη είναι όπως διεξαγάγει ποινική ανάκριση αναφορικά με το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από Ανώτερο Αξιωματικό της Αστυνομίας, πρόσωπο που εκτίει ποινή φυλάκισης στις Κεντρικές Φυλακές και οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο, σε σχέση με την καταγγελία καθώς και σε σχέση με συναφή ζητήματα που σχετίζονται με όσα περιλαμβάνονται σε αυτήν.

Η διερεύνηση θα πρέπει να ολοκληρωθεί εντός ενός μηνός.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση