ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατάσχεση και καταστροφή τροφίμων από μίνι μάρκετ στην Πάφο

Ο Δρ. Χρίστου είπε ότι εντατικοποιούν τους ελέγχους τόσο κατά τις εργάσιμες ώρες, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες

ΚΥΠΕ

Η Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Πάφου σε συνεργασία με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας προχώρησε σε κατάσχεση και καταστροφή τροφίμων από το ψυγείο και τον καταψύκτη μίνι μάρκετ, στο πλαίσιο ελέγχου που διενέργησε για την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πάφου, Χρίστος Χρίστου.

Ο κ. Χρίστου, ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως η περίοδος που διανύουμε είναι υψηλού κινδύνου, λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν, της αυξημένης θερμοκρασίας και των υψηλών υγρασιών, προσθέτοντας πως ως εκ τούτου είναι υποχρεωμένοι και επιβάλλεται από την ισχύουσα νομοθεσία να ασκούν επίσημους ελέγχους στα υποστατικά τροφίμων που κυρίως θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όπως είναι τα εστιατόρια.

Μέσα στα πλαίσια αυτά είπε στο ΚΥΠΕ ο Δρ. Χρίστου εντατικοποιούν τους ελέγχους τόσο κατά τις εργάσιμες ώρες, όσο και κατά τις νυχτερινές ώρες προκειμένου να διαπιστώσουν ότι λειτουργούν με βάση τις πρόνοιες της ισχύουσας νομοθεσίας που αφορούν την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων.

Ο Δρ. Χρίστου σημείωσε πως στο πλαίσιο των ελέγχων οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου εντόπισαν μίνι μάρκετ «στο οποίο επικρατούσαν απαράδεκτες υγειονομικές συνθήκες όσον αφορά την φύλαξη τροφίμων».

«Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Δήμου Πάφου, ζήτησαν την συνεργασία των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών και των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας και επί τόπου», πρόσθεσε, «κατασχέθηκαν όλα τα τρόφιμα τα οποία βρίσκονταν σε ψυγείο και καταψύκτη και καταστράφηκαν με τη σύμφωνο γνώμη του υπεύθυνου επιχείρησης τροφίμων».

Το υποστατικό αυτό συνέχισε ο προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας στο Δήμο Πάφου έχει τεθεί στην λίστα αυξημένων επιθεωρήσεων και θα επιθεωρείται σε πολύ τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να διαπιστώσουν ότι έχει συμμορφωθεί με όλες τις απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα εκτός από τους επίσημους ελέγχους όσον αφορά την υποδομή, τις διαδικασίες, τα συστήματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων, συνέχισε ο κ. Χρίστου βρίσκονται σε εξέλιξη και διάφορα προγράμματα δειγματοληψίας τροφίμων και εργαστηριακών εξετάσεων στο Γενικό Κρατικό Χημείο του Κράτους για να διαπιστωθεί και επιστημονικά η ποιότητα των παρασκευαζόμενων τροφίμων και ειδικά αυτών των ευπαθών τροφίμων.

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε επίσης στον έλεγχο των δημόσιων κολυμβητικών δεξαμενών που διενεργείται αυτή την εποχή. «Γίνονται επιτόπιες επιθεωρήσεις και λαμβάνονται δείγματα για να διαπιστωθεί τόσο η μικροβιολογική όσο και η χημική σύσταση του νερού των κολυμβητικών δεξαμενών, πέρα από τους επιτόπιους ελέγχους που γίνονται όσον αφορά την ύπαρξη κατάλληλης ποσόσητας απολυμαντικού, το οποίο θα ενεργεί ως προληπτικό στην μικροβιολογική κατάσταση του νερού», είπε.

Άλλο πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόσθεσε, είναι ο έλεγχος και η καταπολέμηση εντόμων και τρωκτικών με ιδιαίτερη έμφαση στα κουνούπια που αυτή την περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών βρίσκονται σε έξαρση.

Ο κ. Χρίστου απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους των κατοικιών και γενικά σε όλους τους πολίτες να προβαίνουν σε τακτικές επιθεωρήσεις έξω στην αυλή των σπιτιών τους για να διαπιστώνουν αν υπάρχει στάσιμο νερό και εκεί να λαμβάνουν μέτρα έτσι ώστε να μην υπάρχει γιατί, όπως είπε, με λίγο στάσιμο νερό ενδεχομένως να επηρεάζεται ολόκληρη η γειτονιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση