ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

«Κουμπί πανικού» - Ψηφιακή εφαρμογή για την πρόληψη της βίας κατά των γυναικών

Η πρόταση νόμου που κατέθεσαν τρεις βουλευτές – Πώς θα λειτουργεί

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Πρόταση νόμου με σκοπό να θεσμοθετηθεί η ψηφιακή εφαρμογή, «Κουμπί πανικού», η οποία αφορά την πρόληψη βίας κατά των γυναικών και γενικότερα της ενδοοικογενειακής βίας, κατέθεσαν οι βουλευτές Παύλος Μυλωνάς, Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου. «Μετά και το τελευταίο περιστατικό βίας, που δυστυχώς κατέληξε με τη δολοφονία μίας νεαρής μητέρας, το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κρίναμε ως επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή αυτού του μέτρου που στόχο έχει την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο κ. Παύλος Μυλωνάς.

Όπως σημειώνει ο κ. Μυλωνάς, η εφαρμογή εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο έξυπνης τεχνολογίας και με τη χρήση της, οι γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ειδοποιούν κατά ασφαλή τρόπο την Αστυνομία σε περίπτωση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προς τον σκοπό άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης.

Αυτούσια η ανακοίνωση του κ. Μυλωνά

Καταθέσαμε σήμερα πρόταση νόμου ώστε να θεσμοθετηθεί η ψηφιακή εφαρμογή «Κουμπί πανικού», όπως αυτή λειτουργεί ήδη σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη, για την πρόληψη και αντιμετώπιση περιστατικών βίας κατά των γυναικών και ενδοοικογενειακής βίας.

Η πρόταση νόμου μας, την οποία συνυπογράφουν οι συνάδελφοι Ειρήνη Χαραλαμπίδου και Αλεξάνδρα Ατταλίδου, τροποποιεί τον περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας και περί Συναφών Θεμάτων Νόμο. Συγκεκριμένα, θεσπίζει την ψηφιακή εφαρμογή «Κουμπί πανικού», η οποία εγκαθίσταται στο κινητό τηλέφωνο έξυπνης τεχνολογίας και με τη χρήση της γυναίκες θύματα ενδοοικογενειακής βίας μπορούν να ειδοποιούν κατά ασφαλή τρόπο την Αστυνομία σε περίπτωση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που συνδέονται με απειλή ή κίνδυνο της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας, προς τον σκοπό άμεσης επέμβασης της αστυνομικής δύναμης.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό βίας που δυστυχώς κατέληξε με τη δολοφονία μίας νεαρής μητέρας, που θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, κρίναμε ως επιτακτική ανάγκη την εφαρμογή αυτού του μέτρου που στόχο έχει την προστασία των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση