ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κατεχόμενα: Κλείνουν υπεραγορές που δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής

Χωρίς γάντια και αντισηπτικά οι υπάλληλοι και χωρίς να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Δύο υπεραγορές στην Κερύνεια και μία στη Λευκωσία έκλεισαν κατόπιν ελέγχου από τις «δημοτικές αρχές» επειδή δεν τηρούσαν τους κανόνες υγιεινής ασφάλειας που έχουν τεθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στην περιοχή της Κερύνειας ελέγχθηκαν 45 υπεραγορές και δύο από αυτές βρέθηκαν να μην έχουν πάρει τα προβλεπόμενα μέτρα στα τμήματα κρεοπωλείου και φούρνου καθώς δεν τηρούνταν η απόσταση ασφαλείας των δύο μέτρων μεταξύ των πελατών στο ταμείο, ούτε υπήρχε υπάλληλος με γάντια και μάσκα κοντά στα ράφια ή στην είσοδο για να δίδει στον κόσμο γάντια και αντισηπτικό για τα χέρια.

Τους κανόνες δεν εφάρμοσε και μια υπεραγορά στην Λευκωσία που σύμφωνα με τον «δήμαρχο» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί «σφραγίστηκε» (ΣΣ: έκλεισε) για 72 ώρες και πριν ξαναλειτουργήσει θα γίνει έλεγχος εάν έχει συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις της υγειονομικής μονάδας.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν οι τ/κ ιστοσελίδες οι υπάλληλοι των «τελωνείων» πραγματοποίησαν σήμερα απεργία λόγω των περικοπών στους μισθούς τους που ισχύει από τον Μάρτιο και για 3 μήνες. Οι «τελωνειακοί» εγκατέλειψαν το καθήκον τους στο λιμάνι της Αμμοχώστου, όπως αναφέρεται, με αποτέλεσμα το τουρκικό φορτηγό και επιβατηγό πλοίο «Τόρος» που ήρθε από την Μερσίνη το πρωί, να μην μπορεί να προσδέσει και να εκφορτώσει φορτίο και να κατεβάσει τους επιβάτες.

Στο πλοίο, γράφει η Χαμπέρ Κίπρις, επιβαίνουν 21 στρατιωτικοί και 30 φορτηγά πλοία. Αναφέρει επίσης ότι γίνεται σύσκεψη στελεχών των «υπουργείων συγκοινωνιών και δημοσιονομικών» με την συντεχνία των «τελωνειακών» για να βρεθεί λύση ώστε το πλοίο να ξεφορτώσει και να αποβιβάσει τον κόσμο.

Προσπάθειες επιστροφής

Προσπάθεια για να υπάρξει ναυλωμένη πτήση από την Βρετανία στα κατεχόμενα για επαναπατρισμό των Τ/κ που έμειναν εκεί και δεν μπόρεσαν να έρθουν με τις προηγουμένες πτήσεις, ανακοίνωσε ο «υπεξ» Κουντρέτ Οζερσάι.

Σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Οζερσάι ανέφερε ότι κάνουν προσπάθειες, μαζί με το γραφείο εκπροσώπησης του ψευδοκράτους στο Λονδίνο, να εξασφαλίσουν άδεια για την πραγματοποίηση μιας ακόμη ναυλωμένης πτήσεις από την Βρετανία στα κατεχόμενα για να έρθουν όσοι είναι υπήκοοι του ψευδοκράτους ή έχουν άδεια μόνιμης διαμονής στα κατεχόμενα.

Ο κ. Οζερσάι ανακοίνωσε επίσης ότι ο αριθμός των Τ/κ που διαμένουν στην Βρετανία, κυρίως στο Λονδίνο, και απεβίωσαν λόγω του κορωνοϊού, έφτασε τους 23.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

#PoliticsBlog Το νέο Υπουργικό και τα σενάρια για 3η θητεία του Νίκαρου

«Επι εποχης Τασου ο Νικαρος δηλωνε οτι δεν επιθυμει να ειναι Προεδρος ενος κρατους με συνορα στο Ληδρα ...»
Γιωργος Χ  |  07:47

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X