ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κλιματικές αλλαγές και μετανάστευση

Προτάσεις για νομοσχέδια από το 15ο Συνέδριο του Μεσογειακού Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών

Newsroom K

Δύο προτάσεις για νομοσχέδια που αφορούν την μετανάστευση που προκαλεί η κλιματική αλλαγή, πρόκυψαν από τις συζητήσεις 400 και πλέον μαθητών του 15ου συνεδρίου του Μεσογειακού Μοντέλου των Ηνωμένων Εθνών, που έγινε πρόσφατα στη Λευκωσία με θέμα «Κλιματικές αλλαγές και προστασία του περιβάλλοντος». Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, γίνεται κάθε χρόνο με πρωτοβουλία μαθητών της Αγγλικής Σχολής και σε αυτή λαμβάνουν μέρος σχολεία απ' όλη την Κύπρο.

«Αυτός ο πλανήτης δεν χρειάζεται εμάς, αλλά εμείς τον χρειαζόμαστε», ανάφερε μεταξύ άλλων η κ. Κλέλια Βασιλείου Επίτροπος Περιβάλλοντος, μιλώντας στην τελετή έναρξης του συνεδρίου, που κύριο στόχο είχε την αναζήτηση λύσεων σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή του περιβάλλοντος. Στo συνέδριο, μίλησε επίσης για το θέμα η κ. Αιμιλία Στροβολίδου, λειτουργός Ενημέρωσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο. Αναφερόμενη στον πόλεμο και τις διώξεις ως τις κύριες αιτίες του αναγκαστικού εκτοπισμού εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, πρόσθεσε ότι «η κλιματική αλλαγή και οι παρεπόμενες φυσικές καταστροφές αποτελoύν πρόσθετη αιτία προσφυγοποίησης. Η αλλαγή αυτή εντείνει επίσης, τη συχνότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων, συμβάλλει στην αποσταθεροποίηση και στις συγκρούσεις, και αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, περισσότεροι άνθρωποι θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους»

Οι αποφάσεις αυτές θα προταθούν ενώπιον Επιτροπής που θα αποτελείται από μέλη της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), νεαρούς αρχηγούς προσφύγων, και ανεξάρτητων ειδικών. Οι καλύτερες ιδέες,θα κοινοποιηθούν σε φορείς υπεύθυνους για χάραξη πολιτικής διαφόρων ζητημάτων και θα προωθηθούν, επίσης, σε κοινωνικά Μέσα Ενημέρωσης του UNHCR που παρακολουθούνται από εκατομμύρια ανθρώπους.

Για τις καλύτερες προτάσεις θα απονεμηθούν βραβεία, τα οποία θα ανακοινωθούν το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Σε χαμηλό βαρομετρικό οι πολιτικοί αρχηγοί

«Δηλαδή, όλοι οι ΄πολιτικοί΄μας για τη χωματερή. »
ΑΚΑ  |  22:38

Λεμεσός: Άνοιξε καφετέρια - Θαμώνες παρακολουθούσαν ποδόσφαιρο

«Kανονικά θα έπρεπε να τους έδιναν από μια σφαλιάρα και μια κλωτσιά στα πισινά! »
ΑΚΑ  |  08:23

«Ανοίγουν» οι αιθέρες από 1η Μαρτίου - Όλα όσα θα ισχύουν

«ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΛΕΙΣΤΑ. ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΜΑΣΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ...»
ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ  |  12:18

Σε προεκλογικό άμυνας ο ΔΗΣΥ

«Πραγματικά, είναι απίστευτα άδικο αυτό που συμβαίνει εναντίον της κυβέρνησης καί τής Κας Γιολιτη. Αντί, ...»
Αλέξης Σταυρινίδης  |  16:00

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση