ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοινοτάρχης Κελοκεδάρων: Δόθηκε μάχη με τις φλόγες όλη τη νύχτα,

Η φωτιά ξεκίνησε απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο Κελοκεδάρων, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το οδικό δίκτυο και ακολούθως επεκτάθηκε προς την Τραχυπέδουλα

ΚΥΠΕ

Μάχη με τις φλόγες δόθηκε όλη τη νύχτα στην περιοχή μεταξύ των κοινοτήτων Κελοκεδάρων–Τραχυπέδουλας, ανέφερε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Κελοκεδάρων Μάριος Ζαχαριάδης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Ζαχαριάδης ανέφερε πως η φωτιά ξεκίνησε απέναντι από το Πολιτιστικό Κέντρο Κελοκεδάρων, σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από το οδικό δίκτυο και ακολούθως επεκτάθηκε προς την Τραχυπέδουλα.

Είπε επίσης πως η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν έγκαιρη, ενώ στο έργο πυρόσβεσης συνέδραμαν και κάτοικοι της περιοχής. Στην σκηνή συνέχισε, κατέφθασαν τρία καδενοφόρα τα οποία δημιούργησαν λωρίδες πυρασφάλειας. Η φωτιά απείλησε και κατοικίες ενώ κάηκε μια γεωργική αποθήκη με τρακτέρ και άλλα εργαλεία, κάποιες φυτείες και αμπέλια.

Στα Κελοκέδαρα, είπε ο κ. Ζαχαριάδης δεν χρειάστηκε η εκκένωση του χωριού, ωστόσο συγγενείς των κατοίκων έφθασαν στην κοινότητα για να μεταφέρουν για ασφάλεια δικά τους πρόσωπα στην πόλη της Πάφου.

Ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της φωτιάς, μικρός αριθμός ηλικιωμένων που κατοικούν δεξιά του δρόμου απομακρύνθηκαν από τους συγγενείς τους.

Είπε τέλος πως είναι λυπηρό να βλέπεις να καταστρέφονται αιωνόβια δέντρα και περιουσίες, κατέληξε.

Εξάλλου, σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Εκπρόσωπος της ΠΟΥ Ανδρέας Κεττής ανέφερε πως η πυρκαγιά εντοπίστηκε από περίπολο της Υπηρεσίας Θήρας το οποίο πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή για σκοπούς επιχειρησιακών ελέγχων.

«Το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 50 μέτρων από αγροτικό δρόμο και σε περιοχή η οποία υπάρχει μηδενική ανθρώπινη δραστηριότητα» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση