ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κοινοτάρχης Τραχυπέδουλας: «Βιώσαμε εφιαλτική νύχτα»

«Η πυροσβεστική με τα εναέρια μέσα απέτρεψε τα χειρότερα», είπε ο κοινοτάρχης της κοινότητας

ΚΥΠΕ

Εφιαλτική νύχτα βίωσαν οι κάτοικοι της περιοχής Κελοκεδάρων – Τραχυπέδουλας, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Κ.Σ. Τραχυπέδουλας Κωνσταντίνο Φεραίο. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Φεραίος ανέφερε πως η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Κελοκέδαρα και αστραπιαία μετακινήθηκε στην περιοχή της κοινότητάς του, την Τραχυπέδουλα. Άμεσα, είπε ο κ. Φεραίος κινητοποιήθηκε η Πολιτική Άμυνα και η Αστυνομία και συγκέντρωσαν για προληπτικούς λόγους όλους τους κατοίκους στο κέντρο του χωριού, από όπου υπάρχουν δύο δίοδοι διαφυγής αν χρειάζονταν.

Πρόσθεσε επίσης πως ενώ η φωτιά κινούνταν πολύ γρήγορα προς την Τραχυπέδουλα, δυτικός άνεμος άλλαξε την κατεύθυνση της με βορειοανατολική κατεύθυνση, σπρώχνοντας την φωτιά προς τα πίσω, με αποτέλεσμα να κινηθεί πιο αργά. «Η πυροσβεστική με τα εναέρια μέσα απέτρεψε τα χειρότερα» συμπλήρωσε. Εστίες ωστόσο ακόμη μαίνονται, σημείωσε.

Ο κ. Φεραίος ευχαρίστησε την Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου «για το άμεσο ενδιαφέρον της για τους κατοίκους της περιοχής» λέγοντας πως επικοινώνησε μαζί του δύο φορές, κατά τη διάρκεια της νύχτας και τα ξημερώματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση