ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Διαχειρίσιμη η μεγάλη πυρκαγιά στην επ. Πάφου - Δεν κινδυνεύουν κοινότητες (βίντεο)

Η φωτιά έχει κατακάψει περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Η κατάσταση στην πυρκαγιά μεταξύ των κοινοτήτων Τραχυπέδουλας – Κελοκεδάρων είναι διαχειρίσιμη, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέα Κεττή.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ», ο κ. Κεττής αναφέρει πως έχει οριοθετηθεί η φωτιά και συνεχίζονται οι τελικές κατασβέσεις αλλά και η οριοθέτηση από τα εναέρια μέσα ενώ γίνονται ανάλογες επεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζονται.

Η φωτιά έχει κατακάψει περίπου ένα τετραγωνικό χιλιόμετρο, προσθέτει.

Επίσης αναφέρει πως έχουν δοθεί οδηγίες ώστε οι κάτοικοι της κοινότητας Τραχυπέδουλας να επιστρέψουν στις κατοικίες τους. Επεσήμανε τέλος πως οι κοινότητες δεν κινδυνεύουν.

Τα αίτια της πρόκλησης της φωτιάς διερευνά η Αστυνομία, λόγω και της ώρας εκδήλωσής της, δήλωσε ο Βοηθός Αστυνομικός Διευθυντής Επιχειρήσεων Πάφου Μιχάλη Νικολάου. Τη σκηνή επισκέφτηκαν μέλη της Αστυνομίας.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 23:46 το βράδυ της Πέμπτης σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση σε μεγάλη βουνοπλαγιά στην περιοχή Παούρα, νοτιοανατολικά της Κοινότητας Κελοκέδαρα και ενδιάμεσα της Κοινότητας Κελοκέδαρα - Τραχυπέδουλα της επαρχίας Πάφου. Με την άφιξη των πρώτων ομάδων πυρόσβεσης έγινε αναφορά για ένα τεράστιο μέτωπο που κατευθυνόταν ταχέως προς την Κοινότητα Τραχυπέδουλα.

Στις 05.30 το πρωί της Παρασκευής έγινε ενεργοποίηση του σχεδίου Ίκαρος 2 με επτά πτητικά μέσα και ένα συντονιστή. Συγκεκριμένα το έργο κατάσβεσης ενισχύθηκε με 5 αεροσκάφη airtractor, 2 ιορδανικά ελικόπτερα και το συντονιστικό της Ε.Φ. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 6 πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστική Υπηρεσία, 4 από Τμήμα Δασών , 4 καδενοφόρα και προωθητές γαιών (ιδιώτες και Τμήμα Δασών).

Ο Αρχιπύραρχος κρατά ενήμερους τον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και την Υπουργό Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση