ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Σηματοδοτήθηκαν τρία νέα σημεία στην «Κόκκινη Λίμνη»

Επαναρχίζουν οι έρευνες το πρωί της Τρίτης όπου εντός της λίμνης θα βρεθεί η ρομποτική κάμερα και το σόναρ

Του Δημήτρη Λουκά

Με τη σηματοδότηση τριών σημείων εντός της «Κόκκινης Λίμνης» ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα οι έρευνες στην περιοχή με τη βοήθεια του ηχοεντοπιστικού συστήματος (σόναρ).

Οι έρευνες τη Δευτέρα 6 Μαΐου επικεντρώθηκαν στον δεύτερο κατά προτεραιότητα στόχο που υπέδειξε το μηχάνημα. Ευχή όλων είναι ο εντοπισμός και η ανάσυρση της τρίτης βαλίτσας.

Άκαρπες οι έρευνες  - Οι σημερινές δυσκολίες  

Η ρομποτική κάμερα εισήλθε εντός της «Κόκκινης λίμνης» γύρω στις 17:00 το απόγευμα κάτι το οποίο αποφασίστηκε από το Κέντρο Συντονισμού μετά από σύσκεψη, ενώ οι έρευνες είχαν ολοκληρωθεί.

Το Κέντρο Συντονισμού θεώρησε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί εκ νέου συγκεκριμένο σημείο στη λίμνη το οποίο και σηματοδοτήθηκε για τις αυριανές έρευνες, παράλληλα ξανά εντός της λίμνης εισήλθε και το σόναρ.

Νωρίτερα, δύτης στις 16:12 βγήκε από την λίμνη μετά από 40 λεπτά που βρισκόταν στον βυθό. Η ρομποτική κάμερα δεν μπορούσε να καταγράψει καθαρές εικόνες ένεκα του γεγονότος ότι το νερό της λίμνης ήταν θολό.

Σύμφωνα με τα όσα μας μεταφέρει από το σημείο των ερευνών ο ανταποκριτής μας Δημήτρης Λουκά, λίγο μετά τις 14:35 στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι που έκαναν το έργο των ερευνών ιδιαίτερο δύσκολο.

Ωστόσο περίπου μία ώρα μετά (15:30) οι καιρικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί με αποτέλεσμα να εισέλθει στην λίμνη δύτης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση ανάσυρσης αντικειμένου. 

Οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν τη σημερινή επιχείρηση. Λόγω της χθεσινής επιχείρησης υπήρξε αναταραχή στα ύδατα της λίμνης και οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν την όλη διαδικασία καθώς δεν υπάρχει καθαρό οπτικό πεδίο.

Από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ έπιασαν δουλειά εντός της Κόκκινης Λίμνης μαζί με το σόναρ. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε συγκεκριμένα σημεία που υπέδειξε το σόναρ και τέθηκαν προτεραιότητες ως προς την διερεύνησή τους.

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας, τα μέλη της ΕΜΑΚ σηματοδότησαν νέο σημείο εντός της λίμνης.

Στη σκηνή βρέθηκε από το πρωί ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τραγκολας, άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, όπως και τις προηγούμενες μέρες.

Την Κυριακή ανασύρθηκε από τη λίμνη η δεύτερη από τις τρεις βαλίτσες, που περιείχε ακόμα ένα από τα θύματά του του καθ΄ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Η σορός, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φαίνεται να ανήκει σε παιδί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Δημήτρη Λουκά

Σχόλια αναγνωστών

Διαγράφηκαν δάνεια εκτοπισθέντων γεωργοκτηνοτρόφων από την ΣΚΤ

«Γεια σας, Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη; χρειάζεσαι δάνειο; Είμαι η Susan Benson της Sunshine Financial ...»
Susan Benson  |  01:52

Επιστροφή στην κανονικότητα σε ένα μη κανονικό κράτος

«Για να εχεις φυσιολογικο κρατος πρεπει να εχεις και φυσιολογικους ανθρωπους! Αλλα στον @manotopo που ...»
Γιωργος Χ  |  07:01

Η Τουρκία στη Λιβύη

«Πέδτα των Ευρωπαίων Χάρη μου εμείς τσ ξέρουμε...»
Αρμαγεδών  |  16:03

#PoliticsBlog Η επεισοδιακή αποχώρηση του Κώστα Κληρίδη και η «ντροπή»

«Ακόμα ένας καρεκλοκένταυρος γενικώς που έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά....»
Αρμαγεδών  |  18:54

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X