ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
Τελευταία Ενημέρωση: 16:56
 

Πιστεύουν ότι συνδέεται με τη βαλίτσα το τσιμεντομπλόκ

Το τσιμπεντομπλοκ είναι πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας την Κυριακή του Πάσχα

Newsroom K

Χωρίς να εντοπιστεί η δεύτερη βαλίτσα στην «Κόκκινη Λίμνη», συνεχίστηκαν για 19η ημέρα οι έρευνες της υπόθεσης του 35χρονου ίλαρχου ο οποίο παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε πέντε γυναίκες και δυο παιδιά. 

Λίγο πριν τις 18:00 έφθασε στο σημείο νέο γερανοφόρο όχημα ιδιωτικής εταιρείας στο χώρο της λίμνης. Νωρίτερα, εκσκαφέας προχώρησε σε εργασίες διάνοιξης του χωματόδρομου, που οδηγεί στην όχθη της λίμνης.

Μετά από διακοπή πέντε ωρών της επιχείρησης ανάσυρσης του δεύτερου αντικειμένου που εντοπίστηκε την Τετάρτη, για την οποία επιστρατεύτηκε δύτης εξοπλισμένος με σκάφανδρο και ειδικό σιδερένιο κουβούκλιο, εξήλθε της λίμνης ανασύροντας και το αντικείμενο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επιβεβαιώθηκαν οι αρχικές υποψίες, και το αντικείμενο που ανασύρθηκε είναι τσιμεντομπλόκ το οποίο εντοπίστηκε στα 3-4 μέτρα βάθος.

Βρίσκεται η βαλίτσα πίσω από το τσιμεντομπλόκ;

Αν και το αντικείμενο που ανασύρθηκε από την «Κόκκινη λίμνη» δεν είναι μια από τις βαλίτσες της φρίκης αλλά τσιμεντομπλόκ φαίνεται να υπάρχει εξέλιξη στις έρευνες. Αυτό προκύπτει μέσα από πληροφορίες που θέλουν το σημερινό να είναι πανομοιότυπο με αυτό που εντοπίστηκε εντός της βαλίτσας η οποία ανασύρθηκε από την λίμνη την Κυριακή του Πάσχα και εντός της οποίας βρισκόταν πτώμα γυναίκας.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ίδιες πληροφορίες ο καθ'ομολογία δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατά την διάρκεια ανάκρισης ανέφερε ότι μία εκ των βαλιτσών την έδεσε με τσιμεντομπλόκ.

Βίντεο από την επιχείρηση ανάσυρσης

Δεύτερη διοικητική έρευνα

Σε δηλώσεις που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, ανέφερε ότι ορίστηκε δεύτερη τριμελής επιτροπή για να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχουν πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα σε σχέση με την εξαφάνιση των Livia και Elena Bunea από την Ρουμανία. Αποτελέσματα αναμένονται την ερχόμενη βδομάδα, διευκρίνισε.

Την ίδια ώρα, πρόσθεσε, εξετάζονται ευρήματα του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και συνεχίζεται η λήψη καταθέσεων, καθώς και η αξιολόγηση του μαρτυρικού υλικού που προέκυψε από τις καταθέσεις.

Οι εμπειρογνώμονες της Scotland Yard αναμένεται ότι θα αναχωρήσουν την Παρασκευή από την Κύπρο, ενώ σήμερα, Πέμπτη, συνεχίζουν τις επαφές με τα μέλη της ανακριτικής ομάδας, ανέφερε ο κ. Αγγελίδης.

Την ίδια ώρα, τόνισε ότι άρχισαν να απαντώνται ερωτήματα και να προκύπτουν συμπεράσματα, σε σχέση με την διάπραξη των εν λόγω δολοφονιών. Το ανακριτικό έργο διευρύνεται, καθώς μέσα από τις έρευνες προκύπτουν νέα στοιχεία.

Όσον αφορά ενδεχόμενες διαθεσιμότητες, θα αποφασιστούν αργότερα, όταν θα ολοκληρωθεί η έρευνα των δύο επιτροπών και θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα.

Η πρώτη προσπάθεια

Σε μεταλλικό κλουβί εισήλθε ο δύτης το πρωί της Πέμπτης, ο οποίος καταδύθηκε στη λίμνη για την ανάσυρση του αντικειμένου που σηματοδοτήθηκε αργά το απόγευμα της Τετάρτης.

Λίγο πριν από το μεσημέρι, τα μέλη της ΕΜΑΚ έριξαν στην λίμνη και την ρομποτική κάμερα, λίγο πριν από την είσοδο και του δύτη, ο οποίος επιχείρησε να ανασύρει το αντικείμενο.

Στο σημείο Τράγκολας και ιδιωτική εταιρεία

Φουσκωτή βάρκα μετέφεραν στο σημείο των ερευνών τα μέλη της ΕΜΑΚ, γύρω στις 11:00 το πρωί. Όπως μας είχε αναφερθεί την Τετάρτη στην σκηνή των ερευνών, πριν από την έλευση του σόναρ, γίνεται έλεγχος του υπάρχοντος εξοπλισμού.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης βρέθηκε στην Κόκκινη Λίμνη ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας, ενώ έφτασαν και τα μέλη της ιδιωτικής εταιρείας που παρέχει την ρομποτική κάμερα.

Αρχικά, το αντικείμενο θεωρήθηκε ότι είναι μια από τις βαλίτσες που αναζητούνται και περιέχουν τις σορούς των θυμάτων του καθ' ομολογία δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, κατά την δική του ομολογία και υπόδειξη, ωστόσο στην συνέχεια, οι υποθέσεις ανατράπηκαν, με τα μέλη της ομάδας έρευνας να σχηματίζουν την εντύπωση ότι πρόκειται περί τσιμεντομπλόκ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom K

Σχόλια αναγνωστών

Γ. Εισαγγελέας: Καμία πολιτική ευθύνη δεν λήφθηκε από Ερ. Επιτροπές για Μαρί και Συνεργατισμό

«Nα με συγχωράει ο κατά τα άλλα συμπαθής Γ.Εισαγγελέας, όμως από όσα ο ίδιος δηλώνει, μας δίνει το δικαίωμα ...»
ΑΚΑ  |  12:16

Νέα καταγγελία της Κύπρου στον ΟΗΕ για τις τουρκικές παραβιάσεις

«Η "ιερή αγελάδα" Αντρέας Μαυρογιάννης υποθέτω δεν έστειλε αυτός την επιστολή ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος ...»
Ένας Πολίτης  |  10:49

Η συμμορία των μετρίων

«Αμελήσατε να συμπεριλάβετε στην λίστα τον Υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος μας πλασάρει τις συνεχείς αποτυχίες ...»
Rikkos  |  12:27

Πέθανε ο φωτογράφος του Κινέζου «Tank Man»

«Χαιρετισμούς στον σουλτάνο της Τουρκίας!!!»
ΑΚΑ  |  10:06

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X