ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κρίση στο «αεροδρόμιο» Τύμβου

Παραμένουν δυο εταιρίες που συνδέουν τα κατεχόμενα στην Τουρκία, μετά την αναστολή λειτουργίας της εταιρείας Atlas Global

Του Νίκου Στέλγια

Του Νίκου Στέλγια

twitter

Η αναστολή λειτουργίας της τουρκικής αεροπορικής εταιρίας Atlas Global πλήττει τα κατεχόμενα και την λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου της Τύμβου. Με την διακοπή της λειτουργίας της εταιρίας, τα κατεχόμενα παραμένουν με δύο εταιρίες και μια θυγατρική εταιρία των Τουρκικών Αερογραμμών, οι οποίες συνδέουν πλέον τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού με την Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο.

Η εταιρία Atlas Global, η οποία είναι μέλος του ομίλου που διοικεί ο Υπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού της Τουρκίας, χθες ανακοίνωσε την αναστολή της λειτουργίας του μέχρι τα τέλη του Δεκεμβρίου.

Η εταιρία, σε σχετικό ανακοινωθέν υπογράμμισε ότι η μεταφορά της βάσης της στο νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δημιούργησε μεγάλα έξοδα, στα οποία πλέον δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί. Για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας της εταιρίας.

Μόνο δύο εταιρίες για τα κατεχόμενα

Η Atlas Global ήταν μια από τις τρεις τουρκικές εταιρίες, οι οποίες συνδέουν τα κατεχόμενα με την Τουρκία και τον υπόλοιπο κόσμο. Μετά την αναστολή της λειτουργίας της, οι Τουρκικές Αερογραμμές και η εταιρία Pegasus παραμένουν οι δυο μοναδικές εταιρίες που εκτελούν καθημερινά δρομολόγιο από και προς το «αεροδρόμιο» της Τύμβου. Επίσης, η θυγατρική των Τουρκικών Αερογραμμών, Anadolu Jet, εξακολουθεί να πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τα κατεχόμενα.

Εξαιτίας της νέας εξέλιξης, οι Τουρκικές Αερογραμμές προχωρούν εκτάκτως στην αύξηση των αριθμών πτήσεων από και προς τα κατεχόμενα. Την ίδια ώρα, το «Υπουργείο Συγκοινωνιών και Υποδομών» προειδοποιεί για τις επιπτώσεις της νέας εξέλιξης.

Η κρίση πλήττει τις αερογραμμές

Πριν από λίγο καιρό, μια άλλη τουρκική εταιρία που πετούσε στα κατεχόμενα, η Borajet ανακοίνωσε την πτώχευση της. Τούρκοι αναλυτές και οικονομολόγοι συνδέουν την πτώχευση των ιδιωτικών αεροπορικών εταιριών, εκτός από το βαρύ κόστος για την Τουρκία του νέου αεροδρομίου της Κωνσταντινούπολης, με την επιδείνωση της συνολικής κατάστασης στα Κατεχόμενα.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Του Νίκου Στέλγια

Σχόλια αναγνωστών

Μέχρι τα ημιορεινά έφτασε το χιόνι

«Μα καλά ποιος του απαγορεύει, του χιονιά, να κατεβεί, ως τη Λάρνακα;»
Ανδρέας Μάλης Μαυρομιχάλης  |  17:09

Γερμανικά ΜΜΕ: Περικοπές ευρωπαϊκών κονδυλίων προς την Τουρκία

«Kύριε Μπορέλ, πείτε το στον σουλτανίσκο που λιγόστεψαν οι μέρες του, σήμερα που θα είναι στο σπίτι σας! ...»
ΑΚΑ  |  11:20

«Η Κύπρος παρακολουθεί με σύνεση τις γεωστρατηγικές ανακατατάξεις στην περιοχή»

«Ο άνθρωπος χωρίς προσωπικότητα πότε θα πάει σπίτι του; »
ΑΚΑ  |  11:17

Κλοπή κατοικίας με λεία 7 χιλ. ευρώ και χρυσαφικά

«ΚΛΟΠΗ ….. κατοικίας ;;; Έκλεψαν κατοικία; Ή μήπως ΔΙΑΡΡΗΞΗ κατοικίας ;;; Πόσο ΠΤΩΧΗ διατύπωση !!! ...»
YIANNOULIS  |  10:51

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση

X