ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

Κύπρος: 14 πτήσεις χωρίς επιβάτες

Τα 24 άτομα που έφτασαν μέχρι τις έξι το απόγευμα στην Κύπρο επετράπη η είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας

ΚΥΠΕ

Στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» στη Λάρνακα, βρίσκεται από τις έξι το απόγευμα ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος ύστερα από την πολύωρη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, για αντιμετώπιση όλων των έκτακτων ζητημάτων που προκύπτουν από τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Ο κ. Καρούσος ενημερώνεται από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών Σταύρο Μιχαήλ για όσα διαδραματίστηκαν κατά την διάρκεια της ημέρας και αφορούν τον έλεγχο στη διαδικασία που διεξάγεται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου ώστε να μην επιτραπεί η είσοδος στη Δημοκρατία, ατόμων που δεν φέρουν το απαραίτητο ιατρικό πιστοποιητικό ότι δεν είναι φορείς του κορωνοϊού.

Ο κ. Μιχαήλ προεδρεύει από το πρωί σύσκεψης στο Συντονιστικό Κέντρο «Ζήνων» κατά την οποία εκπρόσωποι από το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας, της Hermes Airports, της Αρχής Λιμένων και των διαχειριστών των λιμανιών, της Αστυνομίας, της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και το Τμήμα Δημοσίων Εργων, παρακολουθούν τη διαδικασία άφιξης των επιβατών στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της Κύπρου.

Εν τω μεταξύ σε συνολικά 24 άτομα που έφτασαν μέχρι τις έξι το απόγευμα στην Κύπρο επετράπη η είσοδος στο έδαφος της Δημοκρατίας. Πρόκειται για 23 άτομα που έφτασαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και ένα άτομο στο αεροδρόμιο της Πάφου.

Από το πρωί και μέχρι τα μεσάνυχτα απόψε αναμένεται να φτάσουν στα αεροδρόμια της Κύπρου 27 πτήσεις, εκ των οποίων οι 19 στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ενώ από αυτές οι 14 προσγειώθηκαν χωρίς επιβάτες.

Η πρώτη πτήση έφτασε από τη Ντόχα στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στις 09.30 το πρωί και σ’ αυτήν επέβαιναν 6 επιβάτες, 2 Κύπριοι, μία γυναίκα από την Αυστραλία με κυπριακό διαβατήριο και τρία άτομα από το Νεπάλ.

Για αρκετή ώρα οι αρχές της Δημοκρατίας προσπαθούσαν να διαπιστώσουν την αυθεντικότητα των ιατρικών πιστοποιητικών που είχαν στην κατοχή τους οι επιβάτες, με αποτέλεσμα οι 3 Κύπριοι να αποβιβαστούν και να τεθούν σε καθεστώς περιορισμού για 14 μέρες ενώ οι υπόλοιποι 6 επιβάτες στάλθηκαν πίσω στη Ντόχα με την ίδια πτήση.

Ακολούθησε γύρω στις 09.50 η πτήση από την Αθήνα στο αεροδρόμιο Λάρνακας χωρίς επιβάτες, ενώ λίγο μετά τις 11 έφτασε με πτήση από τη Βαρσοβία ένα άτομο που τέθηκε σε περιορισμό όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς.

Από το Άμστερνταμ έφτασε στη συνέχεια πτήση η οποία μετέφερε 6 επιβάτες, πέντε από τους οποίους ήταν Κύπριοι και μία γυναίκα από την Αυστραλία με κυπριακό διαβατήριο. Οι αρμόδιες αρχές επέτρεψαν την είσοδο στη Δημοκρατία και στους έξι επιβάτες, οι οποίοι τέθηκαν σε κατάσταση περιορισμού για 14 μέρες.

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας πτήση από τη Στοκχόλμη με 12 επιβάτες εκ των οποίων οι 6 Ε/κ, μία Τ/κ και 5 άτομα από τη Σουηδία. Τα πιστοποιητικά που επέδειξε ένας από τους Σουηδούς του επέτρεψαν την είσοδο στη Δημοκρατία ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις θα επιστρέψουν με την ίδια πτήση πίσω στη χώρα τους.

Από το Μόναχο έφτασαν τέσσερα άτομα τα οποία παρουσίασαν τα κατάλληλα πιστοποιητικά υγείας και τους επετράπη η είσοδος στην χώρα.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 12 απόψε αναμένονται στο αεροδρόμιο Λάρνακας πέντε πτήσεις και συγκεκριμένα μία από τη Βασιλεία της Ελβετίας, δύο από το Λονδίνο, μία από το Βερολίνο και μία από το Λίβερπουλ, χωρίς όμως να μεταφέρουν επιβάτες.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

ΚΥΠΕ

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση