ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος: Πυροβόλησαν μικρό γατάκι στην Κακοπετριά -Φωτογραφίες

Καταγγελία από το Κόμμα για τα Ζώα

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην Κακοπετριά, όπου, σύμφωνα με καταγγελία, ανεγκέφαλοι πυροβόλησαν σχεδόν εξ επαφής γατάκι, προκαλώντας του τύφλωση και στα δύο μάτια καθώς και τραύματα σε όλο του το σώμα.

Το περιστατικό γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα το οποίο μάλιστα έχει προβεί σε επίσημη καταγγελία καλώντας και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διερευνήσει την υπόθεση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου για μια ακόμη φορά γίνεται μάρτυρας αποτρόπαιων εγκληματικών πράξεων ενάντια στα αθώα τα ζώα.

Εθελόντρια φιλόζωος γλύτωσε στο παραπέντε ένα μικρό γατάκι γιατί, για μόνο μερικά δευτερόλεπτα είχε καταλάβει ότι ήταν ζωντανό και δεν το έθαψε. Το γατάκι πυροβολήθηκε σχεδόν εξ επαφής και σίγουρα αναίτια με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Χρειάστηκε άμεση κλινική βοήθεια και περίθαλψη.

Το γατάκι που ήταν σε ημικωματώδη κατάσταση παρουσίασε υποθερμία και χρειάστηκε άμεση χορήγηση υγρών, συνεχή θέρμανση και χορήγηση ηλεκτρολυτών και παυσίπονων. Όλο του το σώμα (ήταν διάσπαρτο από σφαιρίδια (πρόσωπο, θώρακας και κοιλία).

Παρέμεινε στην ιδιωτική κτηνιατρική κλινική επι 19 μέρες. Παρόλο που το γάτακι έχει ξεπεράσει τον κίνδυνο θα παραμείνει τυφλό. Εχει ήδη γίνει εξόρυξη αριστερού οφθαλμού. Δυστυχώς και το άλλο ματάκι είναι τυφλό.

Το Κόμμα για τα ζώα θεωρεί πολύ σοβαρό αυτό το συμβάν στο χωριό Κακοπετριά (υπήρξαν και άλλα συμβάντα στο παρελθόν στην περιοχή) και καλούμε τον αρχηγό αστυνομίας όπως άμεσα διερευνήσει κατά πόσον στο συγκεκριμένο χωριό (ή και αλλού) κυκλοφορούν παράνομοι ελεύθεροι σκοπευτές όπως επίσης και κατά πόσο οι έχοντες και κατέχοντες πυροβόλα όπλα στην περιοχή είναι νόμιμοι ή όχι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση