ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

Κύπρος: Τελικά θα χειμωνιάσει;

Ο υδράργυρος παραμένει στα ύψη

24news.com.cy

info@24sports.com.cy

Το καλοκαιρινό σκηνικό στο νησί μας καλά κρατεί, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν υψηλές παρόλο που διανύουμε τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο υδράργυρος παραμένει στα ύψη ενώ σύμφωνα με την πρόβλεψη της μετεωρολογικής υπηρεσίας, αναμένεται αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες.

Σε επικοινωνία του 24News με τον Μιχάλη Μούσκο, Ανώτερο Μετεωρολογικό Λειτουργό στο Τμήμα Μετεωρολογίας, μας αναφέρθηκε πως δυστυχώς η πρόβλεψη για την αναμενόμενη βροχόπτωση, μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου, είναι απογοητευτική.

Το γενικό χαρακτηριστικό της επόμενης διμηνίας, από ότι φαίνεται από την εποχική πρόγνωση, αναμένεται ότι θα είναι οι κανονικές για τη περίοδο θερμοκρασίες, αλλά και ξηρασία σε όλη την Κύπρο, ιδιαιτέρα στο εσωτερικό και στα νοτιοανατολικά, όπου το αναμενόμενο ύψος βροχής θα κυμανθεί κάτω από 50% της κανονικής.

Συμπληρωματικά αναφέρεται ότι ολόκληρη η περιοχή της Μικράς Ασίας αλλά και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής θα είναι θερμοκρασιακά κανονική ή και ψυχρότερη του κανονικού με αυξημένα ποσοστά βροχής να περιορίζονται μόνο στα παράλια της Αιγύπτου.

Η πρόβλεψη για τον καιρό

Ασθενής ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά διαστήματα ενδέχεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και παροδικά τοπικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη για να καταστεί αργότερα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 20 στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 35 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 29 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 31 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 26 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από αργά το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από αργά το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο από αργά το απόγευμα της Κυριακής θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα, για να κυμανθεί αρκετά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

24news.com.cy

Κύπρος: Τελευταία Ενημέρωση