ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
 

1 νέο κρούσμα από χώρα Κατηγορίας Α

Τα κρούσματα στις ελεύθερες περιοχές ανήλθαν στα 992

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Τον εντοπισμό ενός κρούσματος του ιού SARS-CoV-2, από σύνολο 1.104 εργαστηριακών διαγνώσεων, ανακοίνωσαν την Πέμπτη οι αρχές.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Υγείας αναφέρει συγκεκριμένα πως το θετικό στον ιό άτομο εντοπίστηκε από σύνολο 490 δειγμάτων, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων.

Πρόκειται για άτομο προερχόμενο από χώρα της Κατηγορίας Α, που εντοπίστηκε στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου επιβατών, που διενεργείται στα αεροδρόμια.

Επιπρόσθετα, διεκπεραιώθηκαν και άλλες διαγνώσεις, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος και συγκεκριμένα από το πρόγραμμα ελέγχου 10.000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά την β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, ολοκληρώθηκαν 171 εργαστηριακές εξετάσεις.

Από δείγματα που λήφθηκαν από ιδιωτική πρωτοβουλία, είχαμε αποτελέσματα για 176 εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, διεκπεραιώθηκαν 36 διαγνώσεις.

Επίσης, από πρόγραμμα που διενεργεί το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είχαμε αποτέλεσμα για 2 δείγματα, ενώ από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων ολοκληρώθηκαν 163 εργαστηριακές διαγνώσεις.

Εξάλλου, από τα δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, διεκπεραιώθηκαν 66 εργαστηριακές εξετάσεις.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 992.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Newsroom Κ/ ΚΥΠΕ

Σχόλια αναγνωστών

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Όπως ήδη ελέχθη, αυτή η ιστορία είναι και το Βαρερλώ του Άντρου Κυπριανού και του κόμματος του βεβαίως! ...»
ΑΚΑ  |  21:01

#PoliticsBlog Γιατί τα άλλαξε ο Άντρος για τον γενικό ελεγκτή;

«Προφανώς ο Τσσκ Νόρις τον απείλησε ότι θα βγάλει στην φόρα τα δάνεια του Ακελ στα συνεργατικά....»
Αρμαγεδών  |  11:34

Αγία Σοφία: Ένα αιώνιο πολιτικό σχέδιο

«Εν τω μεταξύ η δύση και η Ρωσσία σφυρούν αφιάφορα....»
Αρμαγεδών  |  08:48

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση