ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

1300 κρούσματα σε 24 ώρες - Η κατάσταση στα νοσηλευτήρια

Τι ευθύνεται για το πισωγύρισμα της επιδημιολογικής εικόνας

Η επιβάρυνση της επιδημιολογικής εικόνας συνεχίζεται αφού η εβδομαδιαία πλέον ενημέρωση από πλευράς Υπουργείου Υγείας που δημοσιοποιήθηκε την Παρασκευή κατέδειξε τη νέα άνοδο των θετικών περιστατικών.

Οι λοιμώξεις από τον Covid-19 έφτασαν την προηγούμενη εβδομάδα τις 3,470 καταγράφοντας νέα άνοδο (ύψους πέραν του 50% σε σχέση με τα αντίστοιχα της περασμένης ενημέρωσης) με το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης να παρακολουθούν στενά την κατάσταση υπό το φόβο νέας διαφαινόμενης έξαρσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής» το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε εντοπίστηκαν γύρω στα 1200 κρούσματα (μοιρασμένα από 600 περίπου Σάββατο και άλλα τόσα Κυριακή) ενώ για τις δύο αυτές μέρες το ποσοστό θετικότητας κυμάνθηκε κοντά στο εξαιρετικά υψηλό 10%. Οι ίδιες πηγές μας μετέφεραν πως χθες Δευτέρα (20/6) εντοπίστηκαν πάνω από 1300 κρούσματα σε 24 ώρες, κάτι που αποτελεί την χειρότερη καταμέτρηση εδώ και αρκετούς μήνες ενώ σήμερα (Τρίτη 21/6) και μέχρι τις 11:00 το πρωί έχουν ήδη βρεθεί 800 θετικά τεστ.

Όπως γίνεται αντιληπτό και από το Σάββατο μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης η καταμέτρηση των κρουσμάτων έχει ξεπεράσει τις 3300 κρούσματα έχοντας ακόμη δύο -και κάτι μέρες- έως ότου δοθεί στη δημοσιότητα η νέα ενημέρωση που όπως είναι φυσικό θα φέρει ακόμη μεγαλύτερους αριθμούς καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ.

Η υπομετάλλαξη ΒΑ5 που αποτελεί ουσιαστικά υποπαραλλαγή της Όμικρον και ευθύνεται για την έξαρση αλλά και μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων σε Ελλάδα, Ισραήλ, Γαλλία και Πορτογαλία έχει αρχίσει να επικρατεί με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής να τονίζουν την υπερμεταδοτικότητά της.

Παρ'όλα αυτά η κατάσταση στα νοσηλευτήρια παραμένει σε διαχειρίσιμα επίπεδα, κάτι που επιβεβαίωσε μιλώντας στην Καθημερινή και ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου. Μιλώντας με αριθμούς οι νοσηλευόμενοι από 34 -που ήταν σύμφωνα με την ανακοίνωση της Παρασκευής- έχουν ανέλθει σε 41 (μέχρι και χθες, Δευτέρα) με την αύξηση τους να θεωρείται φυσιολογικό επακόλουθο λόγω του μεγάλου αριθμού λοιμώξεων. Ο κύριος Χαριλάου διαβεβαίωσε πως διατηρούνται οι υποδομές αλλά και το προσωπικό για ν'αντιμετωπιστεί οποιαδήποτε έξαρση ενώ τόνισε πως τα περιστατικά είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία ήπιων συμπτωμάτων με μόλις 1 ασθενή να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση