ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
 

19,246 ραντεβού για άτομα με σακχαρώδη διαβήτη και σοβαρή παχυσαρκία

Ανοίγει τη Δευτέρα η Πύλη Εμβολιασμού

Kathimerini.com.cy

info@kathimerini.com.cy

Με απλοποιημένη διαδικασία διευθέτησης ραντεβού για εμβολιασμό κατά της COVID-19, ανοίγει τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη και Σοβαρή Παχυσαρκία. Το Εθνικό Πλάνο Εμβολιασμού προχωρά στη βάση των σχεδιασμών και της διαθεσιμότητας των εμβολίων, με προτεραιότητα να δίνεται αυτή την περίοδο στην εμβολιαστική κάλυψη των ατόμων με ασθένειες, που έχουν αυξημένο κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο Υγείας, την περίοδο από τις 29 Μαρτίου, στις 8 το πρωί, μέχρι και την 1η Απριλίου, στις 7 το βράδυ, θα διατεθούν 19,246 ραντεβού με προτεραιότητα στα άτομα, ανεξαρτήτως ηλικίας, με:

1. Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου Ι και άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου ΙΙ που λαμβάνουν ινσουλίνη,
2. Σακχαρώδη Διαβήτη και μακροαγγειακές ή/και μικροαγγειακές επιπλοκές (Στεφανιαία Νόσος, Περιφερική αγγειοπάθεια, Χρόνια Νεφρική νόσος, Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο, Νόσος καρωτίδων, Αμφιβληστροειδοπάθεια), και
3. Σοβαρή Παχυσαρκία (άτομα με ΔΜΣ> 40, ή ΔΜΣ >=35 και μεταβολικό σύνδρομο)

Σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, το Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφορικής, τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας και την εταιρεία NCR, η Πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς έχει αναβαθμιστεί, ενώ έχει απλοποιηθεί η διαδικασία εισόδου στην Πύλη Εμβολιασμού, ώστε να διευκολύνονται οι πολίτες που επιθυμούν να προγραμματίσουν ραντεβού.

Όπως φαίνεται στις πιο κάτω εικόνες, από την Αρχική Σελίδα του ΓεΣΥ, οι πολίτες έχουν πρόσβαση απευθείας στην Πύλη Εμβολιασμού, πατώντας στην επιλογή «Πύλη Εμβολιασμού».

Ακολούθως και για προστασία των δεδομένων που καταχωρούνται, οι πολίτες συμπληρώνουν το Όνομα Χρήστη και τον Κωδικό που ήδη χρησιμοποιούν για την είσοδο τους στον προσωπικό τους λογαριασμό στο ΓεΣΥ.

Αφού εισέλθουν στην Πύλη, οι πολίτες ενημερώνονται για τα Κέντρα Εμβολιασμού και το εμβόλιο που χορηγείται σε κάθε ένα από αυτά και, στη συνέχεια, αφού αποδεχθούν τις προϋποθέσεις, προχωρούν στη διευθέτηση του ραντεβού τους.

Όπως και στην περίπτωση του ηλικιακού κριτηρίου, η Πύλη Εμβολιασμού θα επιβεβαιώνει τα άτομα, τα οποία πληρούν τα κριτήρια, με βάση τα στοιχεία που τηρούνται στο Λογισμικό του ΓεΣΥ. Τα στοιχεία αυτά πρέπει να είναι καταχωρημένα από τους θεράποντες ιατρούς τους στον ιατρικό τους φάκελο, και δεν απαιτείται η έκδοση οποιασδήποτε σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση ασθενών που δεν είναι εγγεγραμμένοι ή δεν είναι δικαιούχοι του ΓεΣΥ, αυτοί θα τύχουν προτεραιότητας για εμβολιασμό, με βάση τα κριτήρια που ισχύουν για τους υπόλοιπους, κατόπιν βεβαίωσης του θεράποντα ιατρού τους και αποστολή σχετικού ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση emvoliasmos.eidikes@moh.gov.cy, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του ασθενούς για εμβολιασμό και παραθέτοντας τον Αριθμός Ταυτότητας/Αριθμός Εγγράφου Ταυτοποίησης, τηλέφωνο επικοινωνίας του ασθενούς και η Ομάδα Προτεραιότητας για Σακχαρώδη Διαβήτη, στην οποία ανήκει, ή ότι είναι άτομο με Σοβαρή Παχυσαρκία.

ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
Login with email
Login with Facebook

Άλλα άρθρα συγγραφέα

Kathimerini.com.cy

Υγεία: Τελευταία Ενημέρωση